FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyümenin formülünü verdi

Ekonomiden sorumlu eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, büyümenin yerel yönetimler ve özel sektöre verilecek destekle sağlanabileceğini söyledi

Büyümenin formülünü verdi

Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Sabancı Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Kemal Derviş, Türk ekonomisinin dinamiğini KOBİ’lerin oluşturduğunu, ekonomi yönetiminden yerel yönetime büyümenin bu kesime sağlanacak destekle mümkün olabileceğini söyledi.

TÜRKONFED’in Eskişehir’de gerçekleştirilen 17’inci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi kapsamında “Finansal Kriz Sonrası Dönemde Küresel Ekonomideki Değişimler ve Türkiye’nin Uyum Süreci” konulu toplantıda konuşan Derviş, “İstanbul’da yaşamak zorlaştı. Türkiye’nin yeni İstanbullara gereksinimi bulunduğu konusuna ben de katılıyorum. Bölgesel kalkınma hamleleri, özel sektör elbirliğiyle arzu edilen büyümeyi sağlayabiliriz. Elbette bu çerçevede toplumsal barışın da büyük önemi var. Barış sürecini desteklemeliyiz” dedi. Derviş, ülke ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. AB ile ABD arasındaki serbest ticaret anlaşmasının Türkiye’yi menfi etkileyebileceğini belirten Derviş, “Bu anlaşmanın tarafı olamadığımız zaman büyük kayıp yaşarız. Ancak, bu anlaşmada müzakere sürecinin 5 yıldan uzun süreceğini düşünüyorum. Bu süreçte Türkiye’nin mutlaka kendini AB ile konumlandırması gerek. AB’nin içerisinde İngiltere gibi bir ülke oluruz diye tahmin ediyorum. Euro birliğinde değil, AB’de olabiliriz” dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler