FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çalışanı da bankazede

Ücretleriyle vatandaşı bezdiren bankalar, personeline de fazla mesai ücreti vermiyor.

Çalışanı da bankazede

Müfettişler, bankacıların çok çalıştırılıp fazla mesai ödenmediğine dair rapor hazırladı. Çalıştığı bankanın hukuksuz uygulamalarını yapmak istemediği için istifa eden yöneticinin şikayeti üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Hazine'nin başlattığı soruşturma nedeniyle bankaları fazla mesai endişesi sararken; binlerce banka çalışanına fazla mesai alma umudu doğdu.

Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin bankalar üzerinde yaptığı denetimler sonucunda personelin fazla çalıştırıldığı ve fazla mesai ücretlerinin ödenmediği ortaya çıktı. Yasal olarak 09.00-18.00 olarak belirlenen çalışma süresi, bankalar söz konusu olduğunda gece 10'a kadar sürüyor. Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerle ilgili raporun önümüzdeki günlerde BDDK'ya da verileceği ve çalışanların geçmişe dönük olarak da fazla mesai ücretlerini almasının önünün açılacağı vurgulanıyor.

'SUS PAYI VERİLMEK İSTENDİ'
İstifa eden banka yöneticisi, yaptırılmak istenen kanunsuz işlemleri şikayet ettiği dönemde personelin fazla çalıştırıldığını ve mesai verilmediğini Bakanlık müfettişlerine anlatmadan önce genel müdür yardımcısına ilettiğini söyledi. Bankacı, bu aşamadan sonra ise kendisine 'sus payı' verilmek istenildiğini belirtti. (Takvim)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler