FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çalışanlara yüksek promosyon fırsatı

Bankalar promosyonda birbiri ardına tutarları yükseltirken; 3 yıllık söz verip ödemesini alan emekliler de fırsatları değerlendirebilecek. Emekli isterse, kalan sürenin parasını iade edip yüksek tekliften yararlanabilecek

Çalışanlara yüksek promosyon fırsatı

Emekliler promosyonda muradına erdi. Yaklaşık 11.5 milyon emeklinin büyük bölümü promosyonu cebine koydu. Ancak promosyon tutarını artırma fırsatı bitmedi. Bankalar emekli maaş pastasındaki payını büyütmek için tutarları birbiri ardına yükseltmeye başlarken, isteyenler 3 yıllık söz verip promosyonu almış da olsa yüksek teklifi değerlendirebilecek. Bunun için tek yapılması gereken ise, taahhütte bulunulan bankaya kalan sürenin promosyon tutarını iade etmek olacak.

900 TL'ye kadar çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan protokol kapsamında promosyonda 3 yıllık dönem için taban tutarlar 300, 375, 450 lira olurken; bazı bankalar bu tutarın üzerine çıktı. Fibabanka emeklilere 330, 415, 500 lira promosyon ödemesi yaparken; Garanti Bankası ve TEB, kredi kartından 2 otomatik ödeme talimatı verenlere maaşa göre 450 liraya varan promosyona ilave 50 lira bonus hediye ediyor. DenizBank ise emeklilere 450 liraya varan ödeme yaparken, emeklilerin maaşını şubelerine taşımalarını sağlayan müşterilere 'her emekli için 100 TL nakit' veriyor. ING ise emeklilere, maaşa göre 300, 375 ve 450 lira olan promosyonu ikiye katlama imkanı sunuyor. Vadesiz mevduat hesabından 1 otomatik ödeme talimatı verip, 10 bin lira ve üstü tutarda 36 ay ve üzeri vadelerde ihtiyaç kredisi kullananların promosyonu ikiye katlanıyor. Bu kapsamda 600, 750, 900 lira promosyon ödeniyor. Önümüzdeki günlerde bu bankalara yenileri eklenecek. Promosyon için başka bankaların da kampanyalar üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Henüz promosyon almamış emekliler, tüm bankaların tekliflerini inceleyip kararını verecek. Bankaya 'Maaşımı 3 yıl sizden alacağım' taahhüdü vererek promosyonu alanlar da, isterse yüksek teklifleri değerlendirebilecek.

Emekli adayı da alacak

Milyonlarca emeklinin büyük bölümü promosyonu cebine koydu. Ancak promosyondan sadece mevcut emekliler değil, önümüzdeki dönemde emekli olacaklar da yararlanacak. Emekli maaşı bağlanan, bankasını seçip parasını alacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler