FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çapulcu' markasının talibi artıyor

Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) ilk 'çapulcu' marka başvurusu 4 Haziran'da yapıldı.

Çapulcu' markasının talibi artıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın göstericilere yönelik kullandığı 'Çapulcu' ifadesinin marka hakları için yapılan başvurular dört günde 16'ya yükseldi. Bebek emziğinden, ağır silaha pek çok alan için marka tescili başvuru yapıldı.

CNBC-e.com'un aldığı bilgiye göre çapulcu ile alakalı marka başvuruları bugün itibariyle 16'a çıktı. Marka başvurularında 'çapulcu' kelimesinin İngilizce yazılışları da yer alıyor. TPE'ye "Chapulcu" için dört, "chapuller everyday is chapulling" için bir, "chapulling" ve "chapullist" içinse ikişer marka başvusuru yapıldı. Çarşamba günü iki olan "çapulcu" marka başvurusu da Cuma günü yediye ulaştı.

KREŞTEN AĞIR SİLAHA...YOK YOK
TPE'e çapulcu ile alakalı marka tescili başvurusu yapanların kapsamı ise oldukça geniş. Böcek ilacından, ütüye, yiyecek ve konaklama hizmetlerine kadar genişleyen bir liste söz konusu.

"Çapulcu" ismini kreş ve eğitim hizmetleri için tescillemek isteyen de var, ağır silah ve iş makinesinde kullanmak isteyen de. Çapulcu için motorlu taşıt markası başvurusu bile yapıldı. Bebek emziği, tuvalet kağıdı, gazete, alkollü içkiler, meşrubat, yumurta, protez organlar, prezervatif, yangın söndürücü madde ve şemsiye de marka tescilinde kapsama alınması istenenler arasında.

Hizmet sektöründe de "çapulcu" ismini tescil ettirmek isteyenler var. Reklamcılık, açık artırma, spor, kültür ve eğlence hizmetleri, radyo ve televizyon yayıncılığı bunlardan bazıları.

MARKA TESCİLİ İNCELENECEK
Çapulcu ile ilgili marka başvuruları diğer başvurularda olduğu gibi TPE tarafından incelenecek. Uygun görülmesi durumunda 6 aylık sürede marka bültenleri listesinde yayınlanacak. İlana süresi içinde itiraz gelmemesi durumunda tescil işlemi de yapılmış olacak. TPE, "kamu düzenini bozucu ve bölücü" unsurlar içeren markaları tescil etmiyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler