FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÇAYKUR, 3 bin 500 işçi alacak

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu 2007'den bu yana ilk defa işçi alımı için bakanlıktan onay aldıklarını açıkladı.

ÇAYKUR, 3 bin 500 işçi alacak

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "İlgili bakanlık nezdinde çalışmalarımızı yürüttük. 4 bin 300 işçi talep ettik ve 3 bin 500 işçi almak için izin çıktı. Prosedürü başlattık ve 3 bin 500 işçi bünyemize alarak eksikliği gidereceğiz" dedi.

8 YIL SONRA İLK

Sütlüoğlu, Genel Müdürlük Brifing Salonunda düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR'un en son 2007 yılında işçi aldığını anlattı. İşçi sayısında önemli düşüş olduğunu ve toplamda 8 bin 477 işçiye kadar düştüklerini ifade eden Sütlüoğlu, bunun norm kadroya göre oldukça az olduğunu söyledi. Sütlüoğlu, çalışanlardan 6 bin 112'sinin mevsimlik, diğerlerinin daimi işçi olduğunu belirterek, geçen yıl da işçi almak istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını dile getirdi.

BAKANLIKTAN İZİN GELDİ

İlgili bakanlık nezdinde çalışmalar yürüttüklerini anlatan Sütlüoğlu, "4 bin 300 işçi talep ettik ve 3 bin 500 işçi almak için izin çıktı. Prosedürü başlattık ve 3 bin 500 işçiyi bünyemize alarak eksikliği gidereceğiz. Yaş çay yüklemede sıkıntı yaşıyorduk. Alım yerlerinde tahliyede şikayetleri gideremedik. Müteahhit eliyle yapıyorduk ama kendi bünyemize almadan sağlıklı hizmet veremeyeceğimizi gördük. Bu sene bunu da gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

EN AZ LİSE MEZUNU OLACAK

Sütlüoğlu, işçi alımlarının İş-Kur üzerinden yürüdüğünü ve bunun için gerekli vasıfları bildirdiklerini dile getirerek, alacakları 3 bin 500 işçiden 2 bin 370'inin tahmil tahliye işçisi olduğunu söyledi.

"Düz işçi" diye tabir ettikleri alandan en az lise mezunlarını alacaklarını belirten Sütlüoğlu, "Teknik lise ve meslek yüksekokulundan 600 işçi alacağız. Yine bu sene ilk kez mevsimlik işçi olarak ziraat ve orman mühendisi alacağız. Vardiya amiri olarak çalıştıracağız. Hizmet seviyesini kaliteli hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde 180 kişi alacağız. Çay eksperi 350 kişi alacağız. Alacağımız 3 bin 500 kişinin tamamı Artvin, Rize, Trazon ve Giresun vilayetlerini kapsayacak."

İŞE ALINACAK PERSONELİN YAPACAĞI İŞLER
Sütlüoğlu, işçi müracaatlarına ilişkin şunları kaydetti:

" Rize için 216 eksper, 128 ziraat ve orman mühendisi, 400 teknik lise ve yüsekokul mezunu, bin 631 yükleme işçisi olmak üzere 2 bin 375 işçi alacağız. İkinci sırada Trabzon'da 92'si eksper, 32'si mühendis, 131'i meslek lisesi ve yüksekokul mezunu ve 528'i düz işçi olmak üzere 783 kişi alacağız. Artvin'de toplam 276 kişi, Giresun için ise toplamda 66 kişi alacağız."

MÜRACATLAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAK

Sütlüoğlu, İş-Kur'a gerekli müracaatı yapıp prosedürü başlattıklarını anlatarak, "İş-Kur tarafından önümüzdeki hafta itibariyle müracaatları kabul edilebilecek. Bu şekilde sezondan önce işçilerimizi alarak sezona hazır olarak girmek istiyoruz" dedi. Alacakları işçileri alanları dışında çalıştırmayacaklarını vurgulayan Sütlüoğlu, yaş ve cinsiyet sınırlaması olmayacağını söyledi.

ÇALIŞMA SAATLERİ

Sütlüoğlu, yaş çay yüklemede çalışacakların, özellikle gece 24.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında görev yapacaklarını sözlerine ekledi.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler