FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çinli iş adamından büyük iddia: 5 yılda herkes yiyecek

Dünyaca ünlü Wagamama ve Hakkasan gibi restoranların kurucusu Çinli işadamı Alan Yau, Türk pidesini 5 yıl içinde dünya markası yapacağını söyledi.

Çinli iş adamından büyük iddia: 5 yılda herkes yiyecek

İngiltere’nin başkenti Londra’nın en işlek merkezlerinden olan Picadiliy’de, ‘İstanbul Pide Salonu Babaji’yi açarak pideyi dünya markası yapmak için kolları sıvayan Yau, kısa bir sürede Türk ve İngiliz medyasının da ilgi odağı oldu.
BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ, DUBAİ’YE AÇILIYOR

Londra’da gördüğü yoğun ilgiden sonra Dubai’de de yakın bir zamanda şube açacaklarını ifade eden Yau, “Londra her anlamda dünyanın merkezi oluğu için markacılığa büyük değer katıyor. Amerika, İtalyan pizzasını dünyaya tanıtması için yardım etti. Pide de aynı konsepte sahip. Dünya markası olarak kabul edilmesi ve aynı popülariteyi yakalamaması için hiçbir sebep yok’’ diye belirtti.

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Pide’nin bir dünya markası olması için daha az etnik görünmesi ve aynı zamanda Türk otantikliğini koruması gerektiğini ifade eden Yau, “Pideyi kısa sürede global bir marka yapmayı hedefliyorum. Bunu ben başlattım ancak birçok girişimci gelişiminde rol oynayacaktır. Bu konuda ne kadar başarılı olacağımızı zaman gösterecek, ancak eğer pizzayla bu başarılmış ise aynı konseptte olan pidenin benzer ilerlemeyi göstermemesi için hiç bir sebep yok. Londra’da yapmak çok zor. İyi malzeme bulmak her zaman Türkiye’deki gibi kolay değil ancak, pizzadan öğreniyor ve bazı şeyleri geliştiriyoruz” dedi.

DUBAİ’YE YENİ ŞUBE

Londra’da gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Yau, “Amacımız kısa sürede hem Londra’nın başka bölgelerinde hem de dünyanın başka şehirlerinde şubeler açmak. Yakın bir zamanda Londra’da bir şube daha hazırlığı içindeyiz. Ayrıca Dubai için tüm hazırlıklarımızı tamamladık yılbaşında açıyoruz. İçkisiz bir konseptte Dubai’de İstanbul Pide Salonu Babaji ile Pideyi tanıyacak.” dedi.

“TÜRK RESTORANLARI TEKNOLOJİYİ DAHA FAZLA KULLANMALI”

Dünyada yemek sektörünün hızla geliştiğini ve bu hıza ayak uydurmak için Türk restoranlarının otantikliğini korumak şartıyla, daha profesyonel bir yaklaşım içine girmeleri gerektiğini ifade eden Yau, “Türk restoranlarında da elemanlar ve teknoloji daha profesyonel bir ortama taşınmalı” dedi.

20 SAAT BİR YEMEĞİ TATMAK İÇİN SEYAHAT EDİYOR

Kendisini sağlıklı yaşam, yemek ve spiritüel gelişime adayan Alan Yau, bazen sadece yeni bir yemek tatmak için 20 saat uçak yolculuğu yapıyor. Yeni yemekleri ve kültürleri keşfetmeyi sevdiğini söyleyen Yau, İstanbul’un favori şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, “İstanbul’daki enerjiyi ve kültürü çok seviyorum. İstanbul inanılmaz bir şehir ve büyük bir enerji barındırıyor” diye konuştu.

Son zamanlarda Japon yemeklerinin favorisi olduğunu da söyleyen Yau, Japon yemeklerinin kalitesi, kullanılan malzemeler ve Japonya’da her şeyin sezonunda tüketilmesi nedeniyle Japon mutfağını sevdiğini söyledi.

EN ÇOK PASTIRMALI PİDE SATILIYOR

Babaji’da sucuklu, kıymalı, peynirli, pastırmalı pidenin yanı sıra kuru fasulye, hünkar beğendi, hamsi tava, köfte gibi popüler Türk yemekleri de menüde yer alıyor. İnce belli bardakta Türk çayı, ayran, gazoz ve kömür ateşinde pişen Türk kahvesi de büyük ilgi görüyor. Son olarak menüye vişneli sütlaç da konuldu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler