FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cola Turka'nın satışı Periscope'tan yayınlandı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, içecek şirketlerinin Japonlara satışı için imzayı Periscope'ta attı.

Cola Turka'nın satışı Periscope'tan yayınlandı

Cola Turka, Saka Su ve Çamlıca Gazoz’u Japon DyDo Drinco’ya 335 milyon liraya satan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, son imzaları Periscope’tan canlı yayınladı. “Artık sosyal medya şahitliği var” diyen Murat Ülker, atılan imzalara ilişkin bir fotoğrafı da takipçileri ile paylaştı.

Geçtiğimiz mayıs ayında süt ve süt ürünleri üretimi yapan şirketi Ak Gıda A.Ş’yi Fransız gıda devi Groupe Lactalis'e satan Yıldız Holding geçtiğimiz günlerde de üç önemli içecek markasını Japon şirketi DyDo Drinco’ya satmıştı.

Della Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Cola Turka), Bahar Su San. ve Tic. A.Ş (Saka Su) ile İlk Mevsim Meyve Suları Pazarlama A.Ş'nin (Çamlıca Gazoz) yüzde 90 hissesinin satışını kapsayan operasyona ilişkin imzalar ise bu sabah atıldı.

SOSYAL MEDYA ŞAHİTLİĞİ

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, atılan son imzaları sosyal medyada paylaştı. Twitter’da 100 bine yakın takipçisi bulunan Murat Ülker “Artık sosyal medya şahitliği var. Biz de imzalarımızı canlı yanında takipçilerimizin huzurunda attık” mesajı ile birlikte bir de fotoğraf paylaştı. Toplu fotoğraf karesinde Yıldız Holding tepe yönetiminin yanı sıra DyDo Drinco’nun yöneticileri de yer aldı.

Murat Ülker, imza töreni sonrası çekilen bir fotoğrafı takipçileri ile paylaştı.

Murat Ülker, şirketlerin devrini sağlayan evrakların imza işlemlerini ise Periscope’tan canlı yayınladı. “Dünkü haberin canlı imzası” başlığı ile yapılan yayında taraflar ilgili evrakları imzalıyor.

2003'TE PAZARA GİRDİ

Haziran 2003'te Türkiye'de piyasaya sürülen Cola Turka'nın üretimi Sakarya Akyazı'da yapılıyordu. Cola Turka'nın pazara girmesi ile, Coca Cola ve Pepsi ile birlikte üçüncü büyük oyuncu da piyasaya girmiş oldu. Hollywood yıldızı Chevy Chase'nin ilk reklamında oynadığı Cola Turka'nın bağlı olduğu şirketin yönetiminde Murat Ülker'in yanı sıra Mustafa Latif Topbaş da bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN EN ESKİLERİNDEN
Satış kararı kapsamına alınan markalardan biri de Çamlıca Gazoz. Çamlıca Gazoz, Türkiye'nin en köklü gıda markalarından biri olarak anılıyor. Erkli Kardeşler, Çamlıca Gazoz ile İstanbul'daki ilk gazoz üretimini 1946 yılında Kadıköy'de gerçekleştirdi. Marka için en parlak dönem ise 1950-70 yılları arası oldu. Daha sonra fabrikasını Adapazarı'na taşıyan Çamlıca Gazoz için sıkıntılı süreç de bu dönemden sonra yaşandı. 1999'daki büyük depremde fabrikaları büyük zarar gören Çamlıca Gazoz'un sahipleri, tesislerini Ülker Gıda'ya satma kararı almıştı.

Chevy Chase, Cola Turka'nın reklamında oynayan ilk yıldız oldu

40 YIL ÖNCE KURULDU
1975 yılında kurulan Japonya merkezli içecek üreticisi DyDo DRINCO, Japonya içecek pazarının en önemli oyuncularından biri. Otomat ülkesi olarak bilinen Japonya’da 2 milyon 800 binin üzerinde otomatı kapsayan dev satış ağı ile tüketicilere alkolsüz içecek çeşitleri sunan şirket, bu alanda üçüncü sırada yer alıyor. DyDO DRINCO bünyesinde Daido Pharmaceutical Corporation isimli, Japon pazarının bir numaralı içecek üretici şirketi ile, Tarami Corporation isimli sektör lideri kuru meyve reçeli/tatlı üreticisi bulunuyor. Bu grup şirketlerine ait ürünlerin ise, otomatlar aracılığı ile satışı yapılıyor.

DyDo DRINCO KİMDİR?

1975 yılında kurulan Japonya merkezli içecek üreticisi DyDo DRINCO, Japonya içecek pazarının en önemli oyuncularından biri. Otomat ülkesi olarak bilinen Japonya’da 280.0000’in üzerinde otomatı kapsayan dev satış ağı ile tüketicilere alkolsüz içecek çeşitleri sunan şirket, bu alanda üçüncü sırada yer alıyor. DyDO DRINCO bünyesinde Daido Pharmaceutical Corporation isimli, Japon pazarının bir numaralı içecek üretici şirketi ile, Tarami Corporation isimli sektör lideri kuru meyve reçeli/tatlı üreticisi bulunuyor. Bu grup şirketlerine ait ürünlerin ise, otomatlar aracılığı ile satışı yapılıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler