FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi zirvesini topladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de sürpriz bir ekonomi zirvesi yaptı. 3.5 saat süren toplantında ekonomideki yol haritası masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi zirvesini topladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Külliye'de ekonomi zirvesi topladı. Zirvede, son dönemde döviz kurundaki gelişmeler ve buna karşı önümüzdeki dönemde alınacak tedbirler üzerinde duruldu. Toplantıda Türkiye'nin ekonomik saldırılara karşı daha dayanıklı hale gelmesini sağlayacak kısa, orta ve uzun vadede atılacak adımlar değerlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan ekonomi zirvesine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Hazine Müsteşarı Osman Çelik ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanları katıldı.

ANA GÜNDEM KURDAKİ ARTIŞ

Toplantının ağırlıklı gündem maddesi son dönemde döviz kurundaki artış oldu. Döviz kurundaki suni şişkinliğin önüne geçmek ve ekonominin daha dayanıklı olmasını sağlamak için kısa, orta ve uzun vadede alınacak tedbirler tek tek ele alındı. Kısa vadede kurun stabil hale gelmesini sağlamak için başta Merkez Bankası olmak üzere finans kuruluşlarının alabileceği tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, kur artışından etkilenen reel sektöre yapılacak destekler masaya yatırıldı. Yerli parayla ithalat-ihracat konusu da değerlendirildi.

MERKEZ BANKASI TETİKTE

Bir hafta vadeli repo ihalesi açmayarak bankalara yüzde 8 ile para vermeyi kesen, borç alma limitlerini de önce 22, daha sonra 11 milyar liraya düşüren Merkez Bankası, dün de Borsa İstanbul bünyesindeki repo pazarlarında yüzde 8.5 ile fonlamayı durdurdu. Dolar, dün 3.77 TL'de dengelendi.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler