FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Döviz kurlarında son günlerde görülen suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da ATO Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan ''Bugün döviz 3 kuruş yükseldi akaryakıt iki kuruş arttı diye karalar bağlayanlar ancak 15-20 yıl öncesinin Türkiyesini bilmeyenler olabilir. Kur şöyle arttı böyle arttı bütün bunları konuşuyorsunuz da 1 doların 7 bin 500 liralara çıktığı günleri niye konuşmuyorsunuz?'' ifadesini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ekonomi asıl gücünü milletten alır. Milletin çalışkanlığı üretimi ile ortaya çıkardığı katma değerin bir bölümü devletin hazinesine gider. Geçmişten bugüne her devletin başka gelir kaynakları da olmuştur. Yakında İstanbul'da Fener-Balat arasında Demir Kilise vardır. O kiliseyi biz ihya ettik. Bu ay içerisinde büyük ihtimalle Bulgaristan Başbakanı ile birlikte açılışını yapacağız.

Bu yıl ilk iki çeyrekte yüzde 5,2'yi yakaladık. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte çok daha büyük oranlar bekliyoruz. 2017 büyümesinin, yüzde 6'dan fazla muhtemelen yüzde 7 civarı olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. Şu anda sayıları 800'e ulaşmış olan AR-GE araştırma geliştirme ve tasarım merkezlerinin sayısını önümüzdeki yıl sonuna kadar bin 200'e ulaştırarak, istihdamın niteliğini de yükseltiyoruz.

DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ

Türkiye'nin geçtiğimiz 15 yılı milletimizle el ele vererek ülkemizi her alanda hizmetlerle donattığımız bir dönem oldu. Bugün döviz 3 kuruş yükseldi akaryakıt iki kuruş arttı diye karalar bağlayanlar ancak 15-20 yıl öncesinin Türkiyesini bilmeyenler olabilir. Ülkemiz ekonomisinin bir gecede yerle yeksan olduğu dövizin öyle 3-5 kuruş değil 5-10 kat birden arttığı günlerden buralara geldik. Şimdi konuşuyorlar 'Kur şöyle arttı böyle arttı.' Bütün bunları konuşuyorsunuz da 1 doların 7 bin 500 liralara çıktığı günleri niye konuşmuyorsunuz? Şu anda biz güçlüyüz. Özellikle kapasite kullanım oranlarının yüzde 80'i bularak son 10 yılın zirvesine çıkması üretimdeki artışın ve büyüme eğiliminin sürdüğüne işaret ediyor. Döviz kurlarında son günlerde görülen suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum. Faizler, benim ekonomide en çok muzdarip olduğum alanı oluşturuyor. Katılmıyorum ben, birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum.

KANAL İSTANBUL VE FUAR ALANI AÇIKLAMASI

Şimdi aynen o dev çılgın projelerle yolumuza devam. İstanbul'da Kanal İstanbul proje itibariyle şu anda bitme noktasına geldi ihale aşamasında. Ankaramızda da benzer projelerle hep konuşulan mesafe alınmayan Fuar Alanı meselesini de inşallah bu dönemde bitireceğiz. Hiç gecikmeden bunu aldığım söz arkadaşlardan 1 yıl içerisinde bu Fuar Alanı'nın bitirilmesidir. Bu Fuar Alanı Ankara'ya çok ciddi bir renklilik katacaktır. Akyurt fakir kalmayacak oraya da zengin bir proje gelecektir.

''TARİH BOYUNCA BU MİLLETE KEFEN BİÇENİN SONU HEP HÜSRAN OLMUŞTUR''

Ne terör örgütleriyle dize getiriliriz ne silah gibi kullanılan ekonomik şantajlara boyun eğeriz ne kirli operasyonlara eyvallah ederiz. Tarih boyunca bu millete kefen biçenin sonu, hep hüsran olmuştur. Şimdi de öyle olacak.''

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler