FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan kimse pişman olmamıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesislerinin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır. Uluslarararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri açılış töreninde konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi: "Artık Isparta'nın meyveleri bu fabrikada ayrı bir değer kazanacak. Bölgemizdeki meyve üreticileri ürünlerini değerlendirmek için yeni bir imkana kavuştular. Meyve suyu fabrikımız onlara da hayırlı olsun. Anadolu Grubu şehrimizde 110 milyon liralık yatırımla içecek şişeleme makinası açtı. Bu tesisin de hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalıştırldığı dönemde yapılan bu yatırımlar uluslararası boyutta ayrıca bir önem arzediyor. Ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır.

ALMANYA SEÇİMLERDEN SONRA NORMALE DÖNECEKTİR

Türkiye'nin hukuk ülkesindeki titizliği birçok Batı ülkesinden çok daha ileri düzeydedir. Terörle bu boyutta mücadele edip de bizim kadar serinkanlılığını koruyan pek az ülke olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz'da bir tehdit yaşamamıza rağmen demokrasimiz ve ekonomimizle dimdik ayaktayız. Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerin çoğunluğunun kendi iç siyasetlerine yönelik olduğunu biliyoruz. Hollanda'nın gereksiz bir şekilde ilişkileri germesinin sebebinin kendi seçimlerinin olduğunu gördük. Şimdi aynı taktiğin Almanya'nın izlediğini müşahade ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek.

ULUSLARARASI YATIRIMCILARIN GÜVENİ ARTARAK SÜRÜYOR

Şu anda Antalya'da otellerimizin doluluk oranı yüzde 80'e ulaşmıştır. Ne oluyor, yapıyorsunuz ama buraları doluyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan rüzgar enerjisi ihalesine katılan 8 firmanın dörtü Alman firmasıydı. Aynı şekilde diğer uluslararası yatırımcılar da ülkemizdeki projelerini askıya almak bir yana hızlandırmayı tercih ediyor. Geçtiğimiz Isparta Şehir Hastanesi için Japonlar ve Türk işbirliğiyle adım atıldı ve Japonlar bu kredinin yüzde 80'ini temin etti. Aynı şeyi güneş enerjisinde görüyoruz. Son aylarda yoğun bir şekilde bu yatırımlar devam ediyor. Biz keseri sadece kendimize yontmadık. Her zaman birlikte çalışalım çağrısını yaptık. Uluslarararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor.

14 YILDIR TÜRKİYE'NİN ALDIĞI DIŞ YATIRIM 181 MİLYAR DOLAR

14 yıl içerisinde Türkiye'nin aldığı yatırım 181 milyar dolar. Gerek Yatırım Destek Ajansı'mız olsun gerek diğer ilgili kurumlarımız olsun, uluslararası kurumlara yeni yatırımları için her türlü desteği sağlamaya hazır. Birilerinin sürekli gündeme getirdiği OHAL, sadece terörle mücadeleyle sınırlı. OHAL girişimcilerimizin, sanayicilerimizin yaptığı yatırımların önünü kesmeye değil, onları güvence altına almaya yöneliktir. Sağladığımız teşviklerle girişimcilere oldukça cazip imkanlar sağlıyoruz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler