FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan bayram tatili açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Şu anda tabii Hükümet bu 10 günü programına aldı çalışıyor. Hakikaten müsaitse turizm açısından olumlu olur. Turizm sektöründeki açığımızı kapama fırsatı verir' dedi. Başbakan Binali Yıldırım da bayram tatili için kararın salı günkü Bakanlar Kurulu'nda verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan bayram tatili açıklamaları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı projesiyle ilgili "İçinde bulunduğumuz metro hattının bize maliyeti 300 araç olmak üzere 3,8 milyar. Bu hat 2019'un ilk aylarında devreye girecek. Günde, 1 milyon insanı taşıyacak" dedi.

(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 13'ü yeraltı, 2'si yer üstü olmak üzere toplam 15 adet istasyonu olacak olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Alibeyköy ile Kağıthane arasına yapılan tünelinde incelemelerde bulundu. Alibeyköy'den giren Topbaş, 1,5 kilometre uzunluğundaki tünelde yürüyerek Kağıthane'deki istasyondan çıktı. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılan metro ve raylı sistem yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

"YOLSUZLUKLAR OLSA BU PARALAR OLMAZ, BU YATIRIMLAR OLMAZ"

Yatırımları kendi kaynaklarını geliştirerek yaptıklarını belirten Topbaş, "Maalesef bazı çevrelerce 'belediyelerde yolsuzluklar var' ifadeleri kullanılıyor. Eğer elinizde bir delil varsa ortaya koymanız lazım. Baklayı ağızdan çıkarmak gerekir. Bu şehirde geçmişte belediye maaş ödeyemezken şu anda benim dönemimde bu yıl sonuna kadar 105 milyar yatırım yapmış olacağız. Bu şehrin ekonomisine işçilik anlamında 35 milyar sokmak anlamına gelir. Yolsuzluklar olsa bu paralar olmaz, bu yatırımlar olmaz" diye konuştu.

15 BİN İŞÇİ RAYLI SİSTEM İNŞAATLARINDA ÇALIŞIYOR

Göreve başladıkları döneme ilişkin "45 kilometre raylı sistemi aldık, 8,5 kilometresi metro şu anda aktif olarak 150 kilometre çalışan bir sistem var" diyen Kadir Topbaş, 257 kilometrelik raylı sistem ve metro inşaatının devam ettiğini kaydetti. Topbaş, "257 kilometrenin maliyeti 35 milyar. 257 kilometrelik metro inşaatında takriben 15 bin işçi çalışıyor" dedi.

İncelemelerde bulunduğu Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı için bilgi veren Kadir Topbaş, "Biraz önce Eyüp'ten girdik. Orada 900 metrelik bir viyadük yapılacak. Gültepe'nin altından geçtik ve Kağıthane'ye geldik. Karşımızda Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının kazıları var. Heryerde bir iş, bir yatırım var. Kaynaklar doğru kullanılmazsa, çarçur edilirse ve yolsuzluklar olsa bu yatırımların hiçbiri olmaz. Birileri farklı farklı konuşabilir. Ancak biz onları cevap vermeye bile değer görmüyoruz" şeklinde konuştu.

"ORTAYA ÇIKACAK HASARLAR İHALELERLE SİGORTALI HALE GETİRİLMİŞTİR"

İstanbul'u yer altından demir ağlarla geliştirdiklerini kaydeden Kadir Topbaş, "Hedefimiz; 1022 kilometre... Yani en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonuna erişim olacak. Milyonlarca insan yer altından hareket edecek demektir. Gelecek kuşaklar bizi hayırla yad edecek. Son dönemde yapmakta olduğumuz metroları en yeni teknolojileri kullanıyoruz. New York'tan, Tokyo'dan Berlin'den çok daha ileri teknolojiye sahip bir metro ağı yapılmaktadır. Bütün güzergahlarda yapılan çalışmalarda üst noktalarda ortaya çıkacak hasarlarla ilgili ihaleler sigortalı hale getirilmiştir. Yüklenici firmalar bu sorumluluğu alıyor" ifadelerini kullandı.
"GÜNDE 1 MİLYON İNSANI TAŞIYACAK"

Kadir Topbaş yapımı devam eden metroların zamanı akıllı kullanan ve kurgulu bir sistem ortaya çıkaracak şekilde yapıldığını vurguladı. Topbaş, "Metrolarda sürücüsüz sistemleri ortaya koymak çok kolay olmuyor. En az 11,12 ay test süreci gerekiyor. Ümraniye bunun için gecikti. Diğer sistemi yapsaydık bugüne kadar çoktan bitirmiş ve devreye girmişti. Ancak diğer tarafta 850 insan tasarrufu sağlanacak. Şu anda içinde bulunduğumuz metro hattının bize maliyeti 300 araç olmak üzere 3,8 milyar... Yapımı devam etmekte olan bu hat 2019'un ilk aylarında devreye girecek. Günde, 1 milyon insanı taşıyacak. Bağcılar'dan Kabataş'a kadar 8 ilçeden geçerek diğer sistemlerle entegrasyonu sağlayacak. Toplam 24,5 kilometrelik bir hat ve 19 istasyonu var. İstanbul'un önemli hatlarından biri haline gelecek" ifadelerini kullandı.

ÜMRANİYE-ATAŞEHİR-GÖZTEPE METRO ÇALIŞMALARI

Başkan Topbaş, 18,5 kilometrelik 11 istasyonlu Mahmutbey-Halkalı -Başakşehir-Esenyurt metrosunda imza aşamasına geldiklerini belirtirken, bu hattın tamamlandığı zaman Kadıköy'den Bahçeşehir'e 60 dakikaya, Taksim'den Bahçeşehir'e 51 dakikaya ulaşılabileceğini açıkladı. Diğer yandan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nda başlayan inşaat çalışmaları hakkında konuşan Topbaş, "Göztepe Parkı'nın olduğu yere metro istasyonu geliyor. Geçici olarak kapatacağız. Kazılarımızı yapacağız. Daha sonra 7 tenis kortunu tekrar yerine koyacağız. Bunu da özellikle Kadıköy halkına duyurmak istiyorum, yanlış değerlendirmesinler. Yapmakta olduğumuz bu metro çalışmaları hızlı bir şekilde sonlanacak. Söylediğimiz gibi İstanbul, 'Her yere metro, her yerde metro'ya erişmiş bir kent olacak" diye konuştu. Kadir Topbaş, 1,5 kilometrelik tünel yürüyüşüne Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve yüklenici firmanın temsilcileri eşlik etti.DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler