FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı'ndan 'dolar' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 34. muhtarlar toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı'ndan 'dolar' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara seslendi. Erdoğan burada dolardaki hareketliliği, faiz tartışmalarını ve rejim tartışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.

"Döviz kurunu bir silah olarak kullanıyorlar" diyen Erdoğan, "Bizim de birtakım sorunlarımız var. Ama bunların hiçbiri döviz kurunun bugünkü seviyeye gelmesini açıklayamaz. Silahlarla ekonomik ilişkileri bir arada kullanırken, kendi zeminlerini tahrip ediyorlar" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması sonrasında kur 3,7690 ile günün en düşük seviyesini gördü.

Erdoğan, "Diğer ülkeler şu gerçeğin farkında, bugün Türkiye'ye yapınlarla yarın kendilerine de yapılabilir. Dünya ekonomisinin yapısal bir dönüşüm sürecinden geçtiği bir dönemde yaşanan bu hadise yeni yatırımların gelişmesine sebep olabilir. Türkiye olarak bunu değerlendirme üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye olarka kendi sorunlarını kendisi aşan bir ülke olmayı hedeflediklerini bildiren Erdoğan, "İhracatımızdaki daralmayı yeni pazarlar arayarak, turizmdeki gerilemeyi yeni destinasyonlar bularak, üretimdeki gerilemeyi de kendi kaynaklarımızı, teknolojimi öne çıkararak aşmalıyız" diye konuştu.

Döviz ve faiz çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kağıt üzerinde yapılan işlemlerle kurların yükseltildiği ortadadır. Milletimiz döviz satarak ilk saldırının önüne geçti. Bunun devamını milletimden rica ediyorum. Bu arada bankalar farklı hesapların içine girmemelidir. Merkez Bankası ve diğer bankalar da bu durumda tutum almalı. TCMB gerekli tedbirleri alacak kabiliyete sahiptir. Fedakarlık yapılacaksa işte bugün tam zamanı" dedi.

'Milli seferberlik içinde olmalıyız'

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gün yatırım yapma, istihdamı artırma, duran çarkları ve çalışanları hızlandırma günüdür. Eğer bugün bu riski almazsanız yarın riske atacak hiçbir şeyiniz kalmayabilir. Ekonomiyi çökertme gayretleri karşısında milli bir seferberlik içinde olmalıyız.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler