FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Karar verilecek

Uzun Menzilli Füze Savunma Sistemi Projesi'nde kararın bir hafta içinde verilmesi bekleniyor.

Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Karar verilecek

Çin, ABD ve İtalyan-Fransız firmalarının yarıştığı, Türkiye'nin en büyük savunma ihalelerinden Uzun Menzilli Füze Savunma Sistemi Projesi'nde kararın bir hafta içinde verilmesi bekleniyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin uzun menzilde ve alçak/orta/yüksek irtifada hava savunmasını sağlamak amacıyla yürütülen proje, 26 Eylül 2013'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararıyla başlamıştı.

ABD'nin Patriot sistemi, Çin'in FD-2000 füzesi ve İtalyan-Fransız ortaklığıyla geliştirilen Samp-T sisteminin yarıştığı ihale kapsamında, Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC kuruluşu ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti. Bu karar, NATO, ABD ve Avrupalı yetkililerce tartışma konusu olmuştu.

SSİK talimatı gereği, CPMIEC ile görüşmelerden sonuç alınamaması halinde ikinci sıradaki EUROSAM konsorsiyumu ile, onlarla yapılan görüşmelerden de sonuç alınamaması halinde üçüncü sıradaki ABD ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırılmıştı.

- Süre bu hafta doluyor

Sözleşme detaylarının önem taşıdığı ve görüşmelerin tüm ayrıntılarda mutabık kalıncaya kadar sürdürüldüğü ihale kapsamında tüm teklifler için geçerlilik süreleri en son 31 Ağustos 2014'e kadar uzatılmıştı. Bu kapsamda, kararın bir hafta içinde verilmesi bekleniyor

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler