FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DEİK'in yeni başkanı belli oldu

20 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile yeniden yapılandırılan DEİK'in yeni başkanı Ömer Cİhad Vardan oldu.

DEİK'in yeni başkanı belli oldu

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesinin ardından 20 Eylül tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile görevlendirilen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını bugün yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, aynı zamanda İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanlığı'nı da yürüten Ömer Cihad Vardan seçildi.

DEİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Çırağan Sarayı'nda yapılan ve açılış kısmına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de katıldığı toplantıda, halen İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV)Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüten Ömer Cihad Vardan, DEİK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Yönetim Kurulu ilk toplantısında görev dağılımı yaparak, Başkan Yardımcıları, Sayman Üye ve İcra Kurulu Üyelerini belirledi. TOBB, TİM, MÜSİAD, TÜSİAD ve TMB temsilcileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına seçildi. Sayman Üye olarak Remzi Gür belirlendi.

İcra Kurulu üyeliklerinde ise Ömer Cihad Vardan (Başkan), TOBB, TİM, MÜSİAD, TÜSİAD, TMB temsilcileri dışında, Berna İlter, Latif Aral Aliş, Başaran Ulusoy, Rona Yırcalı, Pınar Eczacıbaşı, Çetin Nuhoğlu ve Zeynep Bodur Okyay görev alacak.

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yaptığı açıklamada, yeni oluşturulan DEİK'in, "2023 Vizyonu" çerçevesinde, Türkiye'nin küresel ekonomideki ağırlığının ve Türk şirketlerinin küresel değer zincirindeki konumu ile marka değerinin artması için çalışmalar yapacağını söyledi.

Yeniden şekillenen DEİK'in, çalışmalarını katılımcı, şeffaf ve paydaşlarına hesap verebilir bir anlayışla yürüteceğini dile getiren Ömer Cihad Vardan, geçiş döneminin en kısa zamanda tamamlanacağını, DEİK çalışanlarının ise herhangi bir hak kaybı oluşmadan yeni DEİK'te görev alabileceğini belirtti.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler