FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dev firma üretimi durdurdu!

Ortaklar arasındaki anlaşmazlık Türkiye’de çift katlı otobüsün mucidi olarak bilinen yarım asırlık firmada üretimi durdurdu.

Dev firma üretimi durdurdu!

Bursa merkezli Tezeller Karoseri Otomotiv, yarım asırlık geçmişi olan bir firma. Türkiye’nin ilk çift katlı otobüslerinin üretimini yapan firma, Ahmet Zanat tarafından 45 yıl önce kuruldu.

Para Dergisi'nin haberine göre, Firma, Suriye, Ürdün, Cezayir, Sudi arabistan, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Sırbistan Karadağ ve Afrika ülkelerine Avrupa regülasyonuna uygun alçak tabanlı otobüs modelleri, halk tipi yolcu otobüsü, lüks yolcu otobüsü, çift katlı yolcu ve belediye otobüsü üretimi yapıyordu.

Firma tek vardiyada yılda 360 adet otobüs üretme kapasitesine sahipti. Ancak öğrendiğimize göre Tezeller’de üretim durmuş.

Ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeni ile üretime ara verilmiş. Bilindiği üzere Ahmet Zanat’ın oğulları Murat ve Ali Zanat, 2009 yılında Tezauto’yu kurup Azerbaycan’da faaliyet gösteren Azauto ortak olmuştu.

Zanat Ailesi’nin Azeri ortakla arasına kara kedi girmiş. Geçtiğimiz hafta görüştüğümüz Ali Zanat, Tezauto ile Azauto arasında anlaşmazlık olduğunu ve üretimin durduğunu doğruluyor.

Zanat, Azeri ortakları ile aralarındaki problemi çözmek için babası Ahmet Zanat ile birlikte ortaklarıyla görüşmeye gideceklerini söylüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler