FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devlet kurumu şaşırttı!

Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binasının dış cephesinde çalışan işçilerin baret ve kemer takmadan çalıştıkları öğrenildi.

Devlet kurumu şaşırttı!

10 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul Mecidiyeköy'deki Torun Center kazasından sonra hem hükümetten hem de ilgili bakan ve devlet adamlarından sayısız iş güvenliği açıklamaları geldi. Yapılan açıklamalarda iş güvenliğine öncelik verileceği, bu yönde tedbirlerin artırılacağı ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağı vurgulanıyor. Devlet kanadından gelen tüm bu açıklamalara rağmen Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binasının dış cephesinde çalışma yapan işçilerin baret ve kemer takmadan çalıştıkları öğrenildi. Ayhan Acar'ın konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan özel haberi şöyle:

10 kişinin hayatını kaybettiği Torun Center kazasından sonra hükümet başta olmak üzere ilgili bakanlar ve siyasiler iş güvenliğiyle ilgili olarak birbirinden sert açıklamalar yapıyor. Ve önlemlerin bir an önce alınacağını söylüyorlar. Fakat devlet kanadından gelen açıklamalara rağmen Bartın'dan bugün gelen bu fotoğraf insanı düşündürüyor... Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binasının dış cephesinde tadilat ve mantolama yapan işçiler baret ve kemer takmadan iskeleye çıkarak çalışıyorlar.

Kemerköprü Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki 3 katlı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binası ve arkasındaki lojmanda işçilerin iş güvenliği önlemi almadan çalışmaları görenlerin tepkisini çekti. Valilik binasına 20 metre uzaklıktaki müdürlük binasında yaklaşık 1 aydır süren çalışmayı yürüten işçilerin, demir iskeleye başlarına baret takmadan ve bellerinde kemer olmadan çıktıkları görüldü. Kamu binasında iş güvenliği önlemi alınmadan yapılan çalışma, çevrede tepkiyle karşılandı.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Özcan, binanın önünde perde olduğunu, işçilerin de başlarına baret takarak çalıştıklarını söyledi. İşçileri bu konuda sürekli uyardıklarını belirten Özcan, "İşçiler iskeleye baretsiz çıkmıyor. Belki tam indikleri sırada ya da yerde baret takmamış olabilir" dedi.

'DÜNYAYI KAFAMIZA YIKTILAR'

İstanbul'daki asansör faciasından sonra yapı denetimi ve iş güvenliği yeniden tartışılıyor. 17 Aralık operasyonu sonrası istifa eden, uzun yıllar TOKİ Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bu işin patronluğunu üstlenen Erdoğan Bayraktar Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’na konuşmuştu. Bayraktar, “Biz bu tür konuları da kapsayan bir imar yönetmeliği yaptık ve ben altında kaldım. Dünyayı kafamıza yıktılar erteledik” demişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler