FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? Çeyrek altın fiyatlarında son durum - 10 Ağustos Cuma güncel dolar, euro ve altın yorumları

Dolar ve Euro ne kadar oldu? Dünya ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler doların art arda rekor kırmasına neden oldu. Dolar/TL, ABD Başkanı Trump'ın 'Türkiye tweeti' sonrası 6,80 seviyesini gördü.

Dolar ne kadar? Çeyrek altın fiyatlarında son durum - 10 Ağustos Cuma güncel dolar, euro ve altın yorumları

Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan dolar/TL geniş bantta dalgalanma gösteriyor.

Sabah seansında 6.25 zirvesine gören dolar/TL, bir ara 5.85 seviyelerine indi. Öğleden sonra yeniden 6 liranın üzerine çıkan dolar, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye ile ilgili tweet atması sonrası 6.80 seviyesine çıktı. Dolar/TL kapanışa yakın 6.44 seviyesşndeydi.

Benzer hareket euro/TL'de de gözlenirken, parite 7.78'i aştı.

Bu arada Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında bugün yüzde 17'ye varan değer kaybı yaşaması diğer gelişmekte olan ülke para birimlerini de vurdu. ABD Doları karşısında Arjantin Pesosu yüzde 3,35, Brezilya Reali yüzde 1,54, Meksika Pesosu yüzde 1,66, Rus Rublesi yüzde 1,1 değer kaybetti.

Dolar/TL kapanışa yakın 6.44 seviyesinin altına çekilirken, euro/TL 7.40'ların altına indi.

Trump tweetinde "Türkiye ile ilişkilerimiz şu anda iyi değil" dedi ve çelik vergisini yüzde 50'ye çıkaracaklarını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'den satın alınan çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına onay verdiğini açıkladı.

Trump attığı Twitter mesajında, "Türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye'den gelen çelik ve aluminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim! Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!" dedi.

**CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ONLARIN DOLARI VARSA, BİZİM ALLAHIMIZ VAR

**
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Rize'de yaptığı açıklamada "Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden de iyi olacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın. Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var" dedi.

DÖVİZ KURUNU CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler