FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dosya masrafını geri almak çok kolay

Milyonlar dosya masrafı iadesini alabilecek. İşin sırrı taahhütname!

Dosya masrafını geri almak çok kolay

2008 yılından önce kredi çekenlere iyi haber.

Tüketici mahkemelerinden alınan bilgilere göre bankalardan kredi kullananların dosya masraflarını almaları aslında çok kolay.

2008 yılından önce kredi kullandıysanız bankanızdan taahhütnamenizin bir örneğini isteyin. Eğer banka taahhütname vermez ise bilin ki taahhütnameniz yok ve banka dosya masraflarınızı iade etmek zorunda.

Bankalardan kredi kullanıp dosya masrafı ödeyenler sıkı durun! Bu bilgiyi öğrendiğinizde neden bazı kişilerin dosya masraflarını geri alırken, bazılarının alamadığı ortaya çıkacak ve belki de milyonlar dosya masrafı iadesini alabilecek.

Dosya masraflarının iadesine ilişkin taleplerin artması üzerine dosya masraflarını iade etmek istemeyen bankalar, 2008 yılından itibaren kredi sözleşmeleri içinde tek sayfalık taahhütname imzalattılar.

Taahhütnamede Ne Yazıyor!
Tüketici mahkemelerinden aldığı bilgilerle bankaların ticari bir sırrını gözler önüne seren sikayetvar.com uzmanları milyonları ilgilendiren şu açıklamalarda bulundular:

“Bankalar kredi kullanan müşterilere kredi sözleşmesi içinde tek sayfalık taahhütname imzalatılır. Bu taahhütnamede hiç bir şekilde kredi masraflarına itiraz edilmeyeceği ‘Müşteri bu sözleşme hükümleri çerçevesinde kullandırılan kredi dolayısıyla, ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, sigorta primi, operasyon vb. masrafları ....bank'a ödemekle yükümlü olduğunu kabul ve taahhüt eder.' ‘Müşteri ve kefillerin bu sözleşmede belirtilen kredi borçları için bankaca belirlenecek her türlü ücret ve masraf ödemeyi kabul ve taahhüt ederler.’şeklinde yazmaktadır. Fakat bunun bilincinde olmayan tüketici hakem heyetlerine masrafların iadesi için dilekçelerini veriyor. Heyet de tüketici lehine karar veriyor. Kararın bir örneği tüketiciye bir örneğini de ilgili bankaya gönderilir. Fakat ilgili banka müşteriden almış olduğu imzalı taahhütnameyi tüketici hakem heyetine göndererek tüketiciyle masraflar konusunun sözleşme altına alındığını,müşterilerin bu masrafları bilerek kredi kullandığını,müzakere edilerek imza attığını,müşterilerin kredi borçları için bankaca belirlenecek her türlü ücret ve masraf ödemeyi kabul ve taahhüt ettiğini belirtir.Bunun üzerine hakem heyeti tüketicinin haksız olduğunu ve masrafları geri alamayacağı kararını verir.”

2008 Yılından Önce Kredi Kullandıysanız Müjde!
Birçok tüketicinin “Bazı tüketiciler dosya masraflarını geri alırken biz neden alamıyoruz” şeklinde bankaları şikayet yağmuruna tuttuğunu kaydeden uzmanlar şöyle devam etti:

“Bu sorunun yanıtı taahhütnamede gizli. Milyonlar dosya masrafı iadesini alabilecek.Sebebi şu 2008 yılından önce hiç bir müşteriden taahhütname alınmıyordu ve bu müşteriler dosya masrafına itiraz ettiği zaman paralar otomatik olarak ödeniyordu.Fakat bunu tüketiciler bilmediği için belki binlerce kişi bu masrafları alamayacağını düşünerek yada mahkemelerde uğraşmak istemediği için davadan vazgeçti.Eğer 2008 yılından önce kredi çektiyseniz bankanızdan taahhütnamenizin bir örneğini isteyin eğer ilgili banka taahhütname vermez ise bilin ki kredi dosyanızda taahhütnameniz yok ve bu durumda banka dosya masraflarınızı iade etmek zorunda.Konuyla ilgili kazanılmış davalar da mevcut.”

Kaynak: sikayetvar.com

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler