FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya devinden şok Türkiye kararı

ABD'li kot giyim markalarından Levi Strauss, Çorlu'daki fabrikasındaki operasyonların dün itibariyle durdurulduğunu bildirdi.

Dünya devinden şok Türkiye kararı

ABD'li kot giyim markalarından Levi Strauss, Çorlu'daki fabrikasındaki operasyonların dün itibariyle durdurulduğunu bildirdi. şirketin yaptığı açıklamaya göre 3 ay içinde yaklaşık 677 çalışanın işine son verilecek. Milliyet'in haberine göre, dünya devinin yaptığı açıklamada, “Etkili bir şekilde operasyonlarını devam ettirme, tüketicilerin ihtiyaçlarına, pazardaki rekabete ve gelişen trendlere cevap verme amacıyla düzenli olarak doğru iş modelleri geliştiren Levi Strauss, incelenen süreçte ve gerçekleştirilen analizler sonucunda, kendisine ait olan ve üretim faaliyetlerinin sürdüğü Çorlu’daki fabrikayı ek kapasitesi olan dış yüklenicilere taşıyarak finansal olarak sürdürülebilir ve esnek bir iş modelini uygulamaya karar vermiştir” denildi.

Global strateji

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çorlu fabrikasının kapanması LS&Co’nun devam eden global üretim stratejisini desteklemekte olup, rekabet ve finansal gücünü güçlendirecektir. LS&Co’nun bu karar ile kalite, sürdürülebilirlik ve inovasyona bağlı kalarak tedarik zinciri operasyonlarında maliyet uygunluğunu daha etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olacaktır.”

‘Çalışanların tüm hakları ödenecek’

Levi Strauss şirketinin, Levi’s ve Dockers markaları için birlikte çalıştığı perakendeci, toptancı ve bayiilerine bağlı kalacağı belirtildi.

Açıklamada, “En son açılan mağazalar ile birlikte Levi Strauss tüketicinin taleplerine cevap vermek amacıyla doğru yatırım fırsatlarını aramaya devam edecek Bu karardan etkilenecek bütün çalışanlara çalıştıkları yıla orantılı tüm hakları kendilerine ödenecektir” denildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler