FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ek gösterge zammı ile memur maaşları artacak

Bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanması ve ek göstergelerin artırılması memur ve emekliye zam olarak yansıyacak.

Ek gösterge zammı ile memur maaşları artacak

Bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanması ve ek göstergelerin artırılması gündemde. Konu, toplu sözleşmede karara bağlanacak. Çıkacak karar hem mevcut maaşı hem de emekli olunca alınacak aylığı ve ikramiyeyi artıracak.

Emekliye zam müjdesi! Memurların ve memur emeklilerinin gözü şimdiden toplu sözleşmelerde.

Ağustos'ta yapılması planlanan toplu sözleşmede sadece 2016 ve 2017 zamları belirlenmeyecek, ayrıca kamu çalışanlarına ve emeklilere önemli kazanımlar getirecek talepler karara bağlanacak.

Masadaki taleplerden biri de bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanması ve ek göstergelerin artırılması...

ÖZELLİKLE ÖĞRETMEN İSTİYOR

Ek göstergelerin artırılması, en çok emekli maaşını ve ikramiyesini etkiliyor. Memurların emekli aylığını; derecesi, kademesi, hizmet süresi ve ek göstergesi belirliyor.

Etkisi en çok olan ise ek gösterge. Ek göstergesinin artmasını isteyenlerin başında öğretmen, polis, doktor, mühendis, müfettiş, şube müdürü, genel müdür yardımcısı ve öğretim üyesi gibi görevlerde bulunanlar geliyor.

Mevcut sistemde, şube müdürlerinin emrindeki memurların, örneğin mühendislerin ek göstergeleri daha yüksek. Yardımcı hizmetlerin ek göstergesi yok.

DENGESİZLİK GİDERİLECEK

Ek gösterge en son 1995'te artırılmıştı. Ek göstergelerin artmasına yönelik beklentiler 20 yıldır gündemde.

Yapılacak düzenlemeyle ek gösterge dengesizliğinin giderilmesi, göstergelerde artış yapılması ve tüm kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanması bekleniyor.

Konu, toplu sözleşme masasında öncelikli talepler arasında yer alacak. Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşmede uzlaşma sağlanırsa, kamu görevlilerinin hem mevcut maaşında hem de emekli olunca alacağı maaş ve ikramiyede artış sağlanacak. Özellikle öğretmen, polis, şube müdürü gibi kamu görevlilerinin yüzü gülecek.

EMEKLİLER DE YARARLANACAK

Toplu sözleşmede ek göstergenin tüm kamu görevlilerine uygulanması ve artırılması konusunda anlaşma sağlanırsa, düzenlemenin geriye dönük uygulanması da gündeme gelecek. Bu durumda sadece şu an çalışanlar değil, emekli olmuş olanlar da yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Emekli olmuş kamu görevlilerinin maaşları artacak.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler