FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ekonomide her şey normale dönüyor'

Kalkınma Bakanı Elvan, ekonomi üzerinde belirsizlik yaşanmasının normal olduğunu belirterek, bu hafta itibariyla herşeyin normale dönmekte olduğunu söyledi.

'Ekonomide her şey normale dönüyor'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan NTV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Orta Vadeli Programda (OVP) herhangi bir revizyona gidilmeyeceğini belirten Elvan, "Darbe girişimine karşın kur, faiz ve borsadaki kayıpların sınırlı kalması Türk ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunun iyi bir kanıtı oldu" dedi. Bakan Elvan, ekonomi üzerinde başlangıçta belirsizlik yaşanmasının normal olduğunu bu hafta itibarıyla herşeyin normale döneceğini söyledi ve ekledi: "Kısa vadeli borçların çevrilmesi konusunda da herhangi bir sıkıntı görmüyoruz"

Lütfi Elvan ayrıca, darbe girişimi sonrası bankalardan mevduat çıkışının söz konusu olmadığını, ek kredi talebinin gözlenmediğini ve kredi mevduat faizlerinde değişiklik olmadığını ifade etti.

Turizm ekonomiyi etkilemez

"Turizm gelirleri bu yıl hedefimizin altında kalacak ancak bu ekonomiyi etkileyecek düzeyde bir kayıp değil" şeklinde konuşan Bakan Lütfi Elvan, Rusya'dan sezon kapanmadan yüksek miktarda turist beklediklerini bildirdi.

Moody's bakanlığı ziyaret edecek

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye kararlarına değinen Elvan bu S&P'nin not indiriminin son deerece aceleci bir karar olduğunu söyledi. Lütfi Elvan, bugün Moody's'in Kalkınma Bakanlığını ziyaret edeceğini ve olup bitenler üzerine konuşacaklarını açıkladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler