FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Elektrik fiyatları da etkilenir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Petrol ve doğalgaz ürünlerindeki indirimden elektrik fiyatları da etkilenir" dedi.

'Elektrik fiyatları da etkilenir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2015 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuştu.

Bakan Yıldız, petrol ve doğalgaz ürünlerindeki indirimin elektrik fiyatlarını da etkileyeceğini söyledi.

Bakan Yıldız şunları ifade etti:

"Petrol fiyatına bağlı doğalgaz formüllerinde henüz istediğimiz rakam oluşmuş değil. Bizim şu anda aldığımız fiyattan daha aşağı sattığımız doğalgaz fiyatı var. BOTAŞ'ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 6 milyar TL ödemesi var. Bunları yaptıktan sonra bunları değerlendireceğiz.

'MOTORİN 7 KEZ, 71 KURUŞ DÜŞTÜ'

Ham petrolün düştüğü oranda benzin ve motorin fiyatları düşmemektedir. Benzin son altı ayda 81 kuruş, 9 kez düştü; motorin 7 kez, 71 kuruş düştü. 55 litrelik benzinli bir otomobilin deposu 280 TL'ye dolarken şu anda 236 TL'ye doluyor.

Motorinde 247 TL'ye dolarken, şu anda 207 TL'ye doluyor. Benzin pompa fiyatlarında indirim yüzde 16,1; motorin fiyatlarında da ise yüzde 15,5 olarak gerçekleşmiştir."

'3.SANTRALLE ALAKALI HEDEFİMİZ BULUNMAMAKTA'

  1. (nükleer) santralle alakalı herhangi tespit edilmiş ve netleştirilmiş yer bulunmamaktadır. 3. santralin kurulması ile alakalı bir hedefimiz bulunmamaktadır.

Birinci ve ikinci santraller bitirildikten sonra, yerli mühendislerin ve kaynakların ön planda bulunduğu bir yapı düşünüyoruz. İğneada ile alakalı da herhangi bir karar verilmiş değil, herhangi bir işaret de sözkonusu değildir. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler