FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektronik kimliklere geçilecek tarih açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım, "Mahallelerde bekçi sistemine geçiliyor. 2017'den itibaren herkese elektronik kimlik verilecek" dedi.

Elektronik kimliklere geçilecek tarih açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümetin 100. gününü anlatırken yeni kimliklerle ilgili konuştu.

ELEKTRONİK KİMLİK

  • 2017'den itibaren elektronik kimlik vereceğiz. Bütün vatandaşlarımıza verilecek. Şuanda pilot uygulama yapılıyor.

-Dış politikada prensibimiz dostlukları artırmak. Bunun gereğini de yapıyoruz. Türkiye'deki güven ve istikrar bozulursa bölgenin değil dünyanın dengesi bozulur.

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

  • 19 Eylül'de ders zili çalıyor. 19 milyon öğrenci ders başı yapacak. Bu sene Mili Eğitim'de özellikle yeni uygulamaya gidiyoruz. Yeni uygulama sözleşmeli öğretmen. ilk etapta 15 bin öğretmen iş başı yapacak, baştan nereye gideceğini biliyor. Kurayla gitmek yerine isteyerek gidip çalışmaya başlayacaklar.

Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütünün baskısıyla ya da terör örgütüyle ilişkiye girmiş öğretmenleri görevden alıyoruz. Bunlar eğitim yerine terör örgütünün amaçlarına hizmet eder noktaya gelmişler.

-100 gün içinde 5 tane yeni üniversite kurduk.

ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ

-Dün itibarıyla Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Yani resmen süreç başladı. Tarih de belli, 18 Mart 2017'de de kazmayı vuracağız.

  • 100 günde en fazla yaptığımız iş ekonomi üzerindedir. Vatandaş ile devleti barıştırdık. Faizleri, gecikmeleri bir kenara bırakıp barışıyoruz. Devlet vatandaşıyla kavgalı olamaz. Vergi barışı, her türlü cezalar, primler vs. yapılandırdık, faizlerini affettik. Yatırımcıya da konfeksiyon usulü teşvik yok.

    Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler