FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli zammına 3 adım

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammına 3 adım kaldı. Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, emeklilerin zammı belli olacak.

Emekli zammına 3 adım

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, merak içerisinde Temmuz ayında alacağı zammını bekliyor. Son dönemde ortaya çıkan gelişmeler emeklilerin beklentilerini yükseltirken, zamma sadece 3 adım kaldı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları enflasyon verilerinin belli olmasıyla, emeklilerin alacağı zam oradı da ortaya çıkacak.
3 AYLIK ENFLASYON % 3.57

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak. Ocak, Şubat ve Mart'ın enflasyon verileri açıklandı. İlk 3 aylık enflasyon yüzde 3.57 olarak gerçekleşti. Şimdi gözler Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon verilerine çevrildi. Mayıs başında Nisan enflasyonu, Haziran başında da Mayıs enflasyonu belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz başında da Haziran ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Böylece ilk 6 aylık enflasyon oranı ortaya çıkacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de alacakları zam oranını öğrenecek.

MERKEZ BEKLENTİYİ YÜKSELTTİ

Ocak ayında maaşları yüzde 3.27 zamlanan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, hem ilk 3 aylık enflasyonun yüzde 3.57 çıkmasının hem de Merkez Bankası'nın açıklamalarının etkisiyle Temmuz artışı için beklentilerini yükseltmişti. Daha önce enflasyonun Haziran ayına kadar yükselmesini beklediği açıklayan Merkez Bankası'nın Başkanı Erdem Başçı, önceki gün de "Enflasyonda tepe noktanın Mayıs ayında gözleneceği tahmin ediliyor" yorumunu yapmıştı. Bu açıklamaların ardından emekliler, Temmuz zammının yüzde 5'i aşacağı düşüncesinde...

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler