FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yatırım yapmak için doğru zamanı belirlemek

Yatırım için doğru zamanı belirleme kriterlerini 2’ye ayırmak mümkün. Birincisi; ekonomi takvimine göre. Bir diğeri ise; kişisel kazanç-gider oranı ile ihtiyaçlarımıza göre.

Yatırım yapmak için doğru zamanı belirlemek

Ekonomi takvimine göre doğru zamanlama; ülkenin siyasi değişimleriyle yakından alakalı. Siyasetin direkt olarak etkilediği ekonomik gelişim ve değişimler doğru takvimi bulmamıza kılavuzluk ediyor. Türkiye gibi gelişimini sürdürmekte olan ülkeler için günlük siyasi dalgalanmalar kadar geleceği öngören yatırımlar da önemli. Her yatırımcı hedeflerini iyi belirlemeli ve en uygun siyasi konjonktürde yatırımını gerçekleştirmelidir.

Kişisel gelir-gider oranı ve ihtiyaçlarımız, yapacağımız yatırımın en önemli belirleyici unsuru. Kısa vadeli tahminleri dikkate almadan geleceğe dönük uzun vadeli yatırımlar yapmak yatırımcı için karlı bir iş. Aşırı risk taşıyan ürünleri yatırım aracı olarak kullanmak özellikle yeni girişimciler için doğru bir adım değil. Basit stratejiler belirlemek ise sizi doğru yatırım araçlarına götürecek önemli bir başlık. Yatırımlarınızı zamana yayarak yapmak, tek enstrüman yerine farklı küçük yatırımlarla iş olanakları yaratmak ise daha etkin bir sonuç almanızı sağlar. Bunun için uzmanların ilk önerisi; risk alabilecek bir miktarı biriktirmek. Her yatırımcının öncelikli hedefi; olan parayı çoğaltmak. Parayı çoğaltmak için alabileceğiniz risk miktarını belirleyerek bu parayı biriktirmeniz, olası ekonomi dalgalanmalarında devreye girerek hayat kurtarıcı bir görev görür.

Kredi Çekmek Yatırımı Kolaylaştırıyor

Kişisel ihtiyaçlarımız ve isteklerimiz doğrultusunda ise yatırımcının karşısına çok önemli bir sorun çıkar: Reel gelir. Bunu çözmek için alabileceğiniz kredi kısa ya da uzun vadeli risk alma potansiyelini yükselterek bizi sonuca daha hızlı ulaştırır. En başta belirlememiz gereken yatırım hedefimizle doğru orantılı olarak ihtiyacımız olan meblağı kredi çekerek finanse edebiliriz.
Kredi Hesaplama Alanı

Bildiği İşi Yapmak Yatırımcının İşini Kolaylaştırıyor

Hakim olduğunuz ya da uzun vadede uzmanından destek alabileceğiniz bir işi yapmak piyasa koşullarını iyi bilmek anlamına gelir. Sektörel birikim ve deneyimler hedeflerinize giden yolda zorlu dönemeçleri daha kısa sürede aşmanıza yardımcı olur. Vizyonu ve misyonu ile örtüştüğünüz şirketler de yatırım için iyi bir seçenektir.
Bir yatırımcının mutlaka yapması gereken şeylerden bir diğeri; piyasayı yakından takip etmek ve olası dalgalanmaların kendisi için büyük bir risk oluşturmayacağı dönemleri belirlemektir.

Son olarak dünyanın ünlü yatırımcılarından Warren Buffet’in doğru yatırım için söylediklerine kulak verelim: Bir yatırımcının en önemli işi, kaçırılmış fırsatlardan öğrenmektir!

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler