FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekliye promosyon müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'emeklilere banka promosyonu' konusunda müjdeyi verdi.

Emekliye promosyon müjdesi!

Çelik, yaklaşık 9 milyon emeklinin merakla beklediği konuyla ilgili, "Bankalarla mücadelemiz devam ediyor. Sorunu çözme noktasındayız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Emekliler Derneği 20. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Emeklilerin maaşı üzerinden promosyon adı altında bakanlık olarak hiçbir şey almadıklarını kaydeden Çelik, "Bankalarla mücadelemiz devam ediyor. Alacağımız bir kuruş sizin hakkınızdır. Bankalardan bir kuruş alınca bu sizindir. Bu başka bir yere gitmeyecek. Ama bankalarla ilgili bu sorunu çözme noktasındayız. Toplantı yapacağız tekrar görüşeceğiz. Emeklilerimizin promosyonla ilgili alacağımız tüm imkanın size döneceğini bilmenizi istiyorum. Alınmış bir şey de verilmiyor gibi bir algı olmasın. Alınacak olan bir şey size verilecek. Bu mücadeleyi maaş aldığınız bankalarla sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

2023 yılına kadar işsizliği yüzde 5'e çekeceklerini kaydeden Çelik, "25 bakan arkadaşımız planlı programlı 2023 hedeflerine doğru planlı programlı çalışıyor. 75 milyonla birlikte başardık yaptıklarımızı. Cumhuriyeti sahip çıkmak 3 bin dolardan fert başına milli geliri 10 bin dolara çıkarmaktır. Milletin refah düzeyini yükseltmektir. Biz cumhuriyeti böyle anlıyoruz. Gelişmek, muasır medeniyetler seviyesine çıkmak anlıyoruz. Cumhuriyete sahip çıkmak taş üstene taş koymaktır." şeklinde konuştu.

Avrupa'daki ülkelerin son 4 yılda krizden çıkmak için işçi çıkardığını anlatan Çelik, "Biz 4 yılda 4 milyon istihdam gerçekleştirdik. Birileri işçi çıkararak sistemi rehabilite etmeye çalışırken biz istihdamı artırarak süreci çok rahat bir şekilde geçirdik. Asgari ücret 2002'de 180 TL idi yüzde 301'lik artışla bugün 740 TL'ye çıktı. En düşük işçi emekli aylığı 2002'de 257 TL iken yüzde 244'lük artışla bugün 886 TL.Tarım işçi emeklisi maaşı 2002'de 216 TL iken yüzde 269'luk artışla bugün 799 TL. 10 yılda enflasyon yüzde 143. Kesinlikle hükümet olarak sabit ve dar gelirli ve asgari ücretlinin durumunu sürekli bununla yatıp kalkan bir hükümetiz." diye konuştu.

2012 yılı bütçesinin 351 milyar TL olduğunu bunun 320 milyar TL'sinin emekli ve memur maaşlarına gittiğini aktaran Çelik, "Bütçenin üçte ikisinin çalışanlara gidiyor. Bu bir hesap işi ne zaman 351 milyar 500 milyara taşınırsa o zaman memur pay alacaktır. Hesabı böyle getirmezseniz toslarsınız. Kimin gibi Yunanistan,İspanya ve Portekiz gibi Avrupa Birliğindeki bir çok ülke gibi toslarız." dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler