FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Bundan sonra stokların yapıldığı bütün depoları basacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Buluşması'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Patatesi, soğanı stokluyorsunuz, bundan sonra depoları basacağız." dedi.

Erdoğan: Bundan sonra stokların yapıldığı bütün depoları basacağız!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kur ve faizde ibrenin sürekli aşağı doğru indiğini, ekonominin geleceğinden umutlu olduğunu, gerekli adımların da kararlılıkla atıldığını söyledi.

Erdoğan, 48'inci Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı açıklamada "Döviz kuru ve faizde ibre sürekli aşağıya doğru iniyor. Ekonomimizin geleceğinden ümitli olmamız için her türlü sebebe sahibiz" dedi.

Ekonomide yerli ve milli yaklaşıma uygun adımların kararlılıkla atıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Önümüze çıkartılan engelleri aşarak 2023 hedeflerine yürümeyi sürdürüyoruz" dedi. Erdoğan gerekli adımların kararlılıkla atıldığını da söyledi.

Erdoğan ilaç ve tıbbi cihaz sanayi, otomotiv, bilişim, giyim, gıda gibi tüm sektörlerde Türkiye'yi üretici konumuna taşımak zorunda olduklarına dikkat çekti ve "Bu bir tercih değil hayati bir mecburiyettir" dedi.

BUĞDAY ÜRETİMİNDE VE KALİTESİNDE DÜŞÜŞ VAR

Muhalefetin TMO'nun buğday alımları eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, "Türkiye yılda ortalama yılda 21 milyon ton buğday üreten 19 milyon tonda tüketen bir ülkedir. Buğday ithalatımız yok mu? Var. Hem de oldukça yüksek miktarda var. Üretimimiz tüketimi karşıladığına göre niye ithal ediyor olabiliriz? Tabii ki un, makarna, bisküvi, irmik, bulgur gibi mamul maddelere dönüştürüp dışarıya satmak üzere ithal ediyoruz. Buna ihracata dayalı ithal denir" dedi.

Türkiye'nin üretiminin tüketimini rahatlıkla karşıladığına dikkat çeken Erdoğan, "Son 10 yıla baktığımızda değeri yaklaşık 12.5 milyar doları bulan 41.5 milyon ton buğday ithalatına karşılık değeri 21 milyar dolara yaklaşan yaklaşık 49 milyon ton buğday karşılığı ihracat gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Yani yaklaşık 8.5 milyar dolarlık bir kârımız söz konusu" dedi.

"Bu yıl olumsuz hava şartları sebebiyle buğday üretimimizde ve kalitesinde bir düşüş söz konusu" diyen Erdoğan, "Aslında toplamda tüketimi karşılayabilecek üretimimiz yine var. Buna rağmen özellikle ekmeklik kaliteli buğday ve arpada spekülatif dalgalanmaların önüne geçmek için bir miktar hububat ithalatı için TMO'ya yetki verdik" dedi.

STOK YAPILAN DEPOLARI BASACAĞIZ

Erdoğan bazı tarım ürünlerinde fiyatların yükselmesi sürecinde stok yapıldığını ancak bundan sonra buna izin verilmeyeceğine de dikkat çekti.

Erdoğan, "Patatesleri, soğanı.. sebze meyve stokluyorsunuz. Bundan sonra aldığımız ihbarlar nedeniyle tüm bu stokların yapıldığı depoları basacağız. Kimse vatandaşıma halkıma pahalı ürün yedirme hakkına sahip değildir... Asla taviz yok" dedi. KAYNAK: REUTERS

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler