FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan flaş faiz ve kur mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz ve kurla ilgili önemli mesajlar verdi. Dolar ve faizde düşüşlerin kısa süre içinde görüleceğini söyledi.

 Erdoğan'dan flaş faiz ve kur mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü ve KKTC ziyaretleri sırasında gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dolarda düşüşün kısa sürede görüleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Yeminden sonra devir teslim başladı. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır. Yüksek faiz, istihdamda düşüşü de beraberinde getirebiliyor. Yatırımcılar, gerçek girişimcilerin, yatırımlarını geliştirmeleri, istihdamlarını artırmaları, elbette kendilerine imkan sunulmasıyla mümkündür. Bu işi sadece devlet bankalarının sırtına yükleyemeyiz" diye konuştu.

Erdoğan, Albayrak'ın finans sektöründe teorik ve pratik deneyimi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide yabancı basına göre hareket edilemeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, bakan yardımcıların sayısını artırabileceğini belirterek, "Gerekli görürsem ikinci isim atarım" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığına bağlanabileceğini ifade etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler