FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Hayalimdi ve sonunda oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de konuştu. İki şehir hastanesinin finansman töreninde konuşan Erdoğan, istikrar ve güven vurgusu yaptı, kredi derecelendirme kuruluşlarını bir kez daha eleştirdi.

Erdoğan: Hayalimdi ve sonunda oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Şehir hastaneleri benim 14 yıllık hayalim. Hiç de kolay bir süreç olmadı, inanmayanlar da oldu. Sonunda yoluna girdi. Şu anda Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesi ihalesi yapıldı ya da sözleşmesi imzalandı.

Hastanelerin açılışna önümüzdeki aydan itibaren başlıyoruz ve 2019'a kadar tüm hastanelerimiz hizmete almayı planlıyoruz.

Benim vatandaşım hastaneye girdiği zaman şurada burada sedyelerin üzerinde dolaşmasın. Geçmişte bunları yaşadık, artık devam edemez, bitmesi lazım. Hastaneye girdiği zaman vatandaşım her şeyi halledip çıkmalı. Şimdiden şehirlerimze ve ülkemize hayırlı oldu.

Şehir hastaneleri kamu-özel işbirliğinin en seçkim örneklerinin sergiendiği işbirliğidir. Bunun olması için de istikarar lazımdır ve Türkiye kamu-özel işbirliğini en güzel şekilde uygular durumdadır. 2015 verilerine göre, küresel düzeyde kamu-özel işbirliği yatırımlarının yüzde 40'ı ülkemizde gerçekleştiriliyor.

TÜRKİYE'YE VERİLEN NOTLAR

Mevcut projeler daha ziyade dış kaynakla finanse ediliyor. Finansman özel sektör eliyle sağlanıyor ve kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi saiklerle açıkladıkları notlardan da asgari düzeyde etkileniyor. Yine söylüyorum, sipariş üzerine kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'ye not vermeye kalkıyorlar. Kusura bakmasınlar, bunların hiçbirisi Türkiye için geçerli değil...

Ülkemizin içinde buılunduğu coğrafyadaki sıkıntıları da gözardı ediyor değilim. Dört bir yanımızda savaş da olsa, kriz de olsa biz kendi hedeflerimize odaklanmış bir şekilde yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz.

Türkiye, çevresindeki tüm krizlere ve çatışma ortamlarına rağmen güvenle ve istikrarla yürümeye devam ediyor. Bu ülke, kendisine güvenen kimseyi mahçup etmemiştir ve etmeyecektir de..."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler