FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, Rusya'ya resti çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiyeyi kaybetmek Rusya için ciddi kayıp olur. Akkuyu santralini Ruslar yapmazsa başkaları yapar" dedi

Erdoğan, Rusya'ya resti çekti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali'ni Ruslar yapmazsa başkasının yapabileceğini ve gerekmesi halinde Türkiye'nin doğalgazı çok farklı yerlerden temin edebileceğini söyledi.

Sabah Gazetesi'ne göre Belçika'dan Japonya'ya geçişi sırasında uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasını ihlali için, "Mevcut durumu bu haliyle kabullenemeyiz. Hava ihlalleri konusunda Rusya'nın izahatları inandırıcı değil" derken, bu konuda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i tekrar aramayı düşünmediğini söyledi.

Rusya ile Türkiye'nin önemli ticari ortak olduğu ve yaşananların doğalgaz ve nükleer santral gibi projeleri nasıl etkileyeceği sorusuna Erdoğan, "Bunlar aynı zamanda Rusya'nın da düşünmesi gereken meseleler. Mersin Akkuyu'yu Ruslar yapmaz ise bir başkası gelir yapar. Oraya 3 milyar dolarlık bir yatırım yaptılar zaten" dedi ve şöyle devam etti: "Biz Rusya'nın bir numaralı doğalgaz tüketicisiyiz. Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi kayıp olur. Türkiye gerektiğinde doğalgazı çok farklı yerlerden temin edebilir."

Rusya 20 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'nin ilk nükleer santralini Mersin Akkuyu'ya yapacak.

Türkiye en iyi tedarikçisi konumundaki Rusya'dan yıllık 50 milyar metreküp olan doğalgaz ihtiyacının 28-30 milyar metreküplük bölümünü alıyor.

Rusya'nın geçen hafta Suriye'de hava operasyonlarına başlaması ve hafta sonunda iki defa Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından sınır hattında yaşanan gerilimde son günlerde bir artış gözleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler