FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan çok sert 'Bank Asya' mesajı

Erdoğan, TÜSİAD'ın Four Seasons Otel'de düzenlenen 2014 yılının ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına onur konuğu olarak katılarak, bir konuşma yaptı.

Erdoğan'dan çok sert 'Bank Asya' mesajı

Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) Four Seasons Otel'de düzenlenen 2014 yılının ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına onur konuğu olarak katılarak, bir konuşma yaptı.

Toplantının ülke, millet ve ekonomi için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu buluşma vesilesiyle TÜSİAD Başkanlığı görevini üstlenen sayın Haluk Dinçer'e ve yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımıza yeni vazifelerinde üstün başarılar temenni ediyorum. Yeni bir Türkiye inşa olunurken TÜSİAD'ın da engin tecrübesiyle bu tecrübeden daha da istifade ederek yenilenen vizyonuyla Türkiye'nin kalkınmasına daha fazla refaha, daha ileri demokratik standartları yakalamasına katkılar sağlayacağına yürekten inandığımı ifade etmek istiyorum."

"Elbette bu yüksek istişare konseyi vesilesiyle Türkiye'de taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, istihdam oluşturan tüm TÜSİAD üyesi işadamlarına da bir kez daha şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2003-2014 arasında Başbakanlık vazifesini ifa ettiğim yıllar boyunca, bildiğiniz gibi hükümetlerimizin en öncelikli gündem maddesi ekonomi oldu. Burada bulunan hemen her arkadaşımız Türkiye'de 2000 ve 2001 hatta 2002 yıllarında yaşanan krizleri eminim ki hatırlıyorlar. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki o büyük kriz aslında büyük bir sıkışmanın neticesi olarak ortaya çıkmıştı. Her ne kadar bir anayasa kitapçığının fırlatılması krizi tetiklemiş olsada aslında 10 yıllardır devam edegelen istikrarsızlık, belirsizlik, koalisyon dönemleri kriz enerjisinin birikmesine yol açmış, o enerji de birden bire açığa çıkarak, tüm dengeleri altüst etmişti."

BANK ASYA'YA SERT GÖNDERME

Bank Asya ile ilgili isim vermeden açıklamalarda bulunan Erdoğan şöyle konuştu: "Dün bir açıklama duyuyorum çok enteresan ve örnek, o da manidar. İşte 2000'li yıllarda malum 26 bankanın battığını söylüyor beyfendi, şimdi diyor bir bankanın batırılması için çalışılıyor. Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. O, 26 batık bankanın olduğu dönemden biz farklı bir finans dünyasını devraldık. Şu anda bankalarımızın geldiği nokta çok açık net ortada. Şimdi bu batan böyle bir finans kuruluşunu, biz de o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim?"

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler