FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Merkez'e sert eleştiri

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcut faiz politikasının kendisi risk haline dönüştü" dedi.

Erdoğan'dan Merkez'e sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın dünkü faiz indirimini yeterli bulmayarak, izlenen para politikasına yönelik eleştirilerine devam etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESKOMB heyetini kabul eden Erdoğan, Merkez Bankası'na sert sözlerle yüklendi:

"Dün Merkez Bankası lütfetti. Politika faizinde ve faiz koridorunda çeyrek puanlık bir indirim yaptı. Yıl boyunca yapılan indirimleri topluyorsunuz 2,5 puan ediyor. Halbuki geçtiğimiz yıl ocak ayında bir kalemde 5,5 puanlık artış yapılmıştı. Hala ocak ayındaki artışın yarısı kadar dahi indirim yapılmış değil. Faiz artırımına konu, bu şartlar ortadan kalktı ama artan faiz hala yerinde duruyor. Böyle şey olur mu?

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına lafımız yok nereye kadar yok ülke ve millet menfaatlerine dokunduğu kadar yok. Başka bir yere bağımlılığın mı var bunu söyle, Merkez Bankası faiz konusunda yanlış yapıyor. Mevcut oranlar Türkiye'nin ekonomideki gerçeğine uygun değil. Bu konunun takipçisi olmaya ve ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz.
'Bir yerler mi nüfuz altına alıyor' diye sorarız

Kredilerdeki faiz oranı ne kadar düşerse inanıyorum ki yatırımlar o derece artacaktır. Mevcut faiz politikasının kendisi risk haline dönüştü. İstikrar için Merkez Bankası olarak üzerine düşeni yapmak zorundasın. Bağımsızlık zırhına sığınarak bize karşı tavır takınma o zaman sorarız bir yerler mi nüfuz altına alıyor. Ben neticeye bakar uygulamaya bakarım Merkez Bankası'nın başındaki kişinin iyiliğine hoşluğuna bakmam.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler