FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ev giyimi ihracatı 500 milyon dolara ulaştı

Türkiye’de ev giyimi satışları, geçen yıla nazaran %20 bir büyüme gösterdi.

İç giyim derneği başkan yardımcısı Anıl iç giyimin sahibi Bahri Özdinç konuyla alakalı şunları söyledi: Sektörde uzun yıllardır köklü firmalardan biriyiz.Anıl markamızın yanı sıra diğer markalarımız arasında ev giyimi konusunda üretimde yapmaktayız. Türkiye’de iç giyim sektörü her zamanki seyrinde devam etmekte yeni ülkeler için biz atılımlar yapmaya başladık ihracat adına. Ev giyimi sektörü ise geçtiğimiz yıla nazaran daha çok tercih edilmeye başlandı. Bazı ev giyimi kıyafetleri günlük hayatta sokakta da kullanılabiliniyor.

Bayanlar hem evde hem de dışarıda rahatlıkla giyebildikleri bu kıyafetleri, çok daha fazla satın almaya başladılar. Hatta iç giyim alışverişlerine ev giyimi alışverişleri yaklaşmaya başladı bile diyebiliriz. Bu sebepten dolayı bizde ev giyimi tasarımlarımıza çok daha fazla ağırlık vererek yeni koleksiyonlar hazırladık. Yurt içindeki satışlarımızın yanı sıra ihracatta da ev giyiminde hızla yükselen bir ivme yakaladık diyebilirim. Sektör olarak bizim gibi ev giyimi üreten ve satan firmalar , bu yıl çok daha fazla tasarım olarak yeni şeylere ağırlık verdiler.

Arz ve talepler doğrultusunda üretim yapıyoruz, ev giyiminde gelen talepleri karşılamamız için aldığımız siparişler artmaya başlayınca, üretimi de çok daha fazla arttırmaya başladık. Amacımız önümüzdeki yıllarda iç giyiminin sıkı takipçisi haline gelen ev giyimi satışlarını en az iç çamaşır kadar arttırmak. Bunun için tasarım, üretim ve satış dengeli olmalı. Bu dengeleri yakaladığımızda çok daha fazla satışları
arttıracağımız inancındayım ev giyiminde.

Türkiye’de ev giyimi sektörünü yine sektör bazında değerlendirirsek, kaliteli ve şık tasarımlar yapan bizim gibi bir çok firmanın, önümüzdeki sezonlarda yurt dışına da çok ciddi rakamlarda ihracat yapacağını düşünüyorum. İhracat olarak sektör bazında Türk firmalarımızın ev giyimi ihracatı 500 milyon dolar , yurt içi satışları ise yine bu yıl 600 milyon dolar civarındadır. Geçen yıla nazaran % 20’lik artış sağlayan ev giyimi ihracatı yine genel sektör bazında olan 1miyar 200 milyon dolar olan iç giyimine dediğim gibi sonradan yarışa katılmasına rağmen yarı yarıya yaklaştı. Amacımız her iki sektörü de çok daha fazla büyütmek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler