FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evliliğe maliyet engeli

Evlenmeyi planlayan bir çiftin ev ve düğün masrafları için minimum 70 bin TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. İstatistiklere göre evlenme sayılarında düşüş yaşanıyor.

Evliliğe maliyet engeli

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, her yıl 600 binden fazla kişinin evlendiği Türkiye’de, 2016 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 1,4 daha az evlilik gerçekleşti. 2016 yılında evlenen çiftlerin sayısı 594 bin 493 olurken, evliliğin maliyeti ise bir önceki yıla oranla daha çok arttı. 2017 evlilik verileri ise 2018’in Mart ayında TÜİK tarafından açıklanacak.

MASRAF KALEMLERİ ÇOĞALIYOR

Çiftlerin ev ve düğün ihtiyaçları hesaba katıldığında geçen yıl minimum 60 bin TL’den başlayan rakamlar bu yıl 70 bin TL’ye kadar varıyor. Düğün mekanı seçiminden, bütçeye uygun ev eşyaları, gelinlik davetiye, nikah şekeri, damatlık, pasta, fotoğrafçı gibi ayrıntılar da işin içine girince maliyetler, tercihler oranında 200 bin TL’nin üzerine kadar çıkabiliyor.

13 MİLYAR DOLARLIK HACİM

Düğün ve evlilik sektöründe dünyadaki trendler Türkiye’deki evlilik anlayışında da değişikliklere sebep oluyor. İnternet sayesinde tüm yenilikleri görme şansı edinen genç çiftler, organizasyondan gelinlik seçimine kadar çok farklı taleplerde bulunabiliyorlar. Bu nedenle firmalar her yıl yeni trendlere uyum sağlamak ve farklı anlayışlar geliştirmek durumunda kalıyor.Yıllık 13 milyar dolarlık hacme ulaşan evlilik sektöründe alternatif sunan firmalar da sürekli artıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler