FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Faizi yüzde 1'e indiren yasayı getirin, destek verelim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı faizlerden şikayet ediyor, indirin o zaman. Faizler yüzde 1’i geçemez diye Meclis’e teklif getir, destek vereceğim " dedi

'Faizi yüzde 1'e indiren yasayı getirin, destek verelim'

Meclis grup topalntısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan satır başları şöyle:

Amasra gibi Karadeniz’in incisi olan bir yeri neden kirletiyoruz? Amasra’ya termik santrale eski bakanlar Veysel Eroğlu, Erdoğan Bayraktar, İdris Güllüce, Fatma Güldemet Sarı karşı çıktı.

Yeni bakan ‘termik santral yapacağım’ dedi. Adamına göre ÇED raporu hazırlanırsa olumlu çıkar. Amasra’ya gidip, görün, Amasralılarla konuşun. Elinizi vicdanına koyup kararınızı verin.

Bu kadar yol ve köprü yapmaktan övünen iktidar, Tekirdağ’a gelince duruyor. Tekirdağ’daki yol 11 yıldır bitmiyor. Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum. İki yolun yapımını belediyeye devredin, o yolu yapacağız. Tek isteğimiz var, yol yapımını belediyelere devredin.

İş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncüsüyüz. Avukat tutacak paraları yok. Aileleri, çocukları var. Bu vicdan denilen şey rantın içinde mi gizli? Bu insanların hakkını ne zaman koruyacaksın? Diyorlar ki ‘Mağdurlara sahip çıkıyorsun’. Ben zalime mi sahip çıkayım, mağdura sahip çıkacağım. Rant odaklı siyasi anlayış, insan odaklı siyaset anlayışı vardır. İnsan en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır.

Cumhurbaşkanının gittiği Bursa’da bir vatandaş işsizim diye bağırıyor. Binali Yıldırım işsizliği önleyeceğiz diyor mu? Demiyor. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Kişiyi aç bırakırsan neyere gidecek? Bursa’da bir başka vatandaş, ‘4 çocuğum var, dörtü de aç’ diyor. 4 çocuklu baba, hüngür hüngür ağlıyor. Buna hangi vicdan dayanır. Hiçbir ailenin geliri 600 liradan az olmayacak.

5 milyon 870 bin işsiz var, üniversite mezunları arasında işsiz daha fazla. Esnaf faiz batağı içinde. Türkiye’yi tefeci faizden ancak CHP kurtarır.

Başbakan faizlerden şikayetçi. Sen başbakan değil misin? Sen niye şikayet ediyorsun? Senin şikayet etmeye hakkın yok. Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikayetçi, çok yüksek diyor. Faizler yüzde 1’i geçemez diye Meclis’e teklif getir, destek vereceğim. Getiremezler, abileri izin vermez. Faizleri yüzde 1’e indiren düzenlemeyi getir, destek vereceğim. Devleti yönetemiyorlar.

Türkiye’nin OHAL’den çıkması, normalleşmesi lazım. Her şeyi dolara bağlayan sensin. Köprüyü, otoyolu dolara bağlayan sensin. Teşekkür ediyoruz yine de, ‘Dolar artışına CHP yol açtı’ demedi.



Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler