FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED yeni bir ekonomik kriz beklemiyor

ABD merkez bankası Fed Başkanı Janet Yellen, bankacılık sistemine dair 2007-09 krizinin ardından yapılan reformlar sayesinde uzun süre boyunca bir finansal kriz daha olacağını tahmin etmediğini belirtti.

FED yeni bir ekonomik kriz beklemiyor

Fed Başkanı Janet Yellen Londra'da konuşma yaptı. Konuşmanın soru-cevap kısmında "Asla finansal kriz olmayacak diyebilir miyim?" diyen Yellen şunları söyledi:

"Belki çok fazla ileri gitmek olarak görülebilir fakat şu an çok daha güvende olduğumuzu düşünüyorum ve (krizin) bizim yaşam süremiz boyunca gerçekleşmeyeceğini ümit ediyorum ve olacağına inanmıyorum" dedi.

Yellen, kriz döneminden bu yana finans hizmetleri sektörüne yapılan reformların geri çekilmesinin iyi bir gelişme olmayacağını söyleyerek, böyle bir şeyin engellenmesi için kriz dönemini idare edenlerin seslerini yükseltmeleri çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimi kampanyası sürecinde ABD'de bankacılık sektörüne yönelik düzenlemeleri azaltacağını söylemişti. ABD Hazine Bakanlığı bu ayın başlarında, büyük bankaların işlem yaparken karşılaştıkları sınırlamaların gevşetilmesi önerisinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Trump ile ilişkisinin nasıl olduğu hakkındaki sorulara cevap vermeyi reddeden Yellen, ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin ile iyi bir iş ilişkisi olduğunu belirtti.

Yellen ayrıca Fed'in faizleri yalnızca kademeli bir şekilde artıracağına dair görüşlerini de tekrarladı.Reuters


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler