FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fitch'ten Türkiye açıklaması

Fitch analisti McCormack, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notuna ilişkin indirim riski gördüklerini söyledi.

Fitch'ten Türkiye açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in EMEA Ülke Kredi Notları Başkanı Ed Parker, negatif görünümlerin pozitif görünümleri 1'e 6 gibi bir oran ile aştığına işaret ederek, bu ortamda 2017 için kredi notlarında hareketleri aşağı yönlü olması riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Gelişmiş ekonomilerin kredi notları için kamu borcu/GSYH trenlerinin en önemli not yönlendiricileri olmaya devam edeceğini belirten Parker, ancak Avrupa'daki kalabalık seçim takvimi, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ve Trump'ın seçim zaferi, populizmde artış dikkate alındığında siyaset ve politikra değişimlerinin de önemli aşağı yönlü riskler oldıklarını vurguladı.

Parker, Trumh'ın ABD'nin AAA kredi notu için kısa vadede tehdit oluşturmadığını belirtirken, orta vadede baskının artmakta olduğunu da ifade etti.

Bu arada Fitch, Türkiye kararını 27 Ocak tarihinde açıklayacak.

Gedikli'den Fitch'e jet yanıt

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'den gelen 'Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunun tehlikede olduğu' açıklamasınının önemli olduğunu ancak Türkiye ekonomisinin haftalık ve aylık veriler üzerinden değerlendirilmesinin sağlıklı olmayacağını ifade etti.
Gedikli Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

-Fitch'den yatırım yapılabilir notunuz tehlikede açıklaması yapıldı; yatırım yapılabilir kredi notu önemli ancak,

Türkiye ekonomisini haftalık, aylık veriler üzerinden değerlendirmek sağlıklı olmaz

-Anayasa referandumu süreci sonuçlandıktan sonra piyasaların rahatlayacağını düşünüyorum

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler