FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk görevini devretti

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Faik Şahenk, 19 Eylül 2017 tarihi itibarıyla görevini Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Sözen’e devretti.

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk görevini devretti

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Faik Şahenk'in görevini, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Sözen'e devrettiği bildirildi.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, 16 yıldır bankanın yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen, ortaya koyduğu vizyon ve öngörüsüyle bankanın gelişimine önemli katkılar sağlayan Ferit Faik Şahenk'in, başarılarla dolu yolculuklarında çok özel bir yere sahip olduğu dile getirildi.

ONURSAL BAŞKAN OLARAK DESTEK VERECEK

Açıklamada, Ferit Faik Şahenk'in gelecek dönemde de "Onursal Başkan" olarak bankanın gelişimine katkı sağlamayı, tecrübeleriyle üst yönetime destek olmayı sürdüreceği vurgulanarak, yönetim kurulu bünyesinde bulundukları Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın (BBVA) deneyimli yöneticileri ve Süleyman Sözen'in liderliğinde bankaya yön vermeye devam edeceği, görev değişikliğinin, banka ve tüm paydaşlar için hayırlı olması dilendi.

DOĞUŞ GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Doğuş Grubu'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Şahenk ise Türk ekonomisinin baş aktörlerinden, bankacılık sektöründe bir dünya markası olmuş Garanti Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak taşıdığı bayrağı, çalışma arkadaşı Süleyman Sözen'e devrettiğini belirtti.

Şahenk, Doğuş Grubu olarak, BBVA ile 2010'da başlayan güçlü ortaklıkları sonucunda başta ülke ekonomisi olmak üzere bankacılık anlamında çok başarılı işler gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:

"Bu ortaklık neticesinde son dönemde ülkemizdeki en büyük ve doğrudan yabancı sermaye yatırımına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doğuş Grubu, her geçen gün artarak devam eden yatırım ve projeleriyle Türkiye'ye değer katma misyonunu sürdürürken ben de grubumuz bünyesindeki çalışmalarıma yoğunlaşabilmek adına, gönülden bağlı olduğum Garanti Bankası'ndaki bu görev devrini gerekli gördüm. Bundan sonraki süreçte, Doğuş Grubu bünyesinde de görev alan değerli yöneticilerimiz, Garanti Bankası Yönetim Kurulu'ndaki görevlerine devam ederken, ben de 'Onursal Başkan' olarak banka yönetimine destek olmaya devam edeceğim."

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler