FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Garanti'nin hisse satışında anlaşma sağlandı

Doğuş Holding, Garanti Bankası'daki yüzde 14.89 hissesinin, İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'ya (BBVA) satışı konusunda anlaşma imzaladı.

Garanti'nin hisse satışında anlaşma sağlandı

Doğuş Grubu Garanti Bankası'ndaki yüzde 14.89 payını İspanyol BBVA'ya yaklaşık 2 milyar Euro'ya satma konusunda anlaşma imzaladı.

Doğuş Holding, Garanti Bankası'ndaki yüzde 14.89 hissesinin, İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentina'ya (BBVA) satışı için anlaşma imzaladı.

BBVA'nın yaptığı açıklamaya göre, satış işlemi gerçekleştikten sonra İspanyol bankanın Garanti'deki hisse payı yüzde 25'ten yüzde 39.9'a yükselecek. Doğuş Grubu ise, yüzde 10 paya sahip hissedar olarak kalacak.

Bu satışla beraber Türkiye'ye son yılların en büyük doğrudan sermaye girişi de gerçekleşmiş olacak.

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzales, "Garanti Bankası'nı tanıdıkça yatırımımızı artırmak istedik. BBVA ve Garanti Bankası, Türk ekonomisinin büyümesine ve Türk iş dünyasına katkıda bulunmayı sürdürecektir" dedi.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk yaptığı açıklamada "1970'li yılların sonunda başlayan ve bugün artık grubumuzun DNA'sında yer alan bankacılık sektörüne inancımız, BBVA ile 2011 yılında başlayan ortaklığımız süresince geçirdiğimiz başarılı dönem sonucu perçinlenmiştir. Bu sebeple, sektörde varlığımızı devam ettirerek, Garanti Bankası'ndaki ortaklık payımızı yüzde 10 olarak korumaya karar verdik" dedi.

Şahenk şöyle devam etti:

"Uluslararası bankacılık sisteminin önemli isimlerinden biri olan BBVA ile ortaklığımızın, bankacılık faaliyetlerimize ve bankacılık değerlerimize katkısı yadsınamaz. Grubumuz ve BBVA'nın uyumlu birlikteliği sonucunda başarıdan başarıya koşan bankamızın, var olan vizyonu, insan kaynağı ve yeni ortaklık yapısıyla daha da ileriye taşınacağına dair güvenim sonsuzdur.

Garanti Bankası, bugüne kadar olduğu gibi, aynı anlayışı paylaşan ortaklarımızla Türk ekonomisinin hizmetinde olacak ve ekonomik gelişimimizi destekleyecektir."

BBVA ile varılan mutabakata göre, yeni yapıda BBVA 10 kişilik Garanti Yönetim Kurulu'nda yedi üye ile temsil edilecek.

Bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığı Ferit Şahenk tarafından sürdürülecek, Ergun Özen de Genel Müdürlük görevine devam edecek.

Karının önemli bir kısmını İspanya dışındaki bankacılık iştiraklerinden sağlayan BBVA, dünyann önde gelen küresel bankaları arasında yer alıyor.

BBVA'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nın 75 mılyonluk genç nüfüsuna dikkat çekilerek, "Ülkenin büyüme oranı, Euro Bölgesi ve Avrupa'daki gelişmekte olan piyasaların üzerinde seyretmiştir ve görünümü çok olumludur" denildi.

Açıklamada, BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Gonzales'in ''Garanti Bankası önemli büyüme potansiyeli taşıyan bir piyasada faaliyet göstermektedir'' şeklindeki sözlerine yer verildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler