FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gelir Vergisi'nde kapsamlı değişikliğe gidiliyor

80 milyon vatandaşa hükümetten bayram müjdesi geldi. Gelir Vergisi’nde kapsamlı bir değişikliğe gidiliyor. Kârlı işletmeye yatırım indirimi geliyor. 2.5 milyon esnafın defter tutma çilesi bitiyor

Gelir Vergisi'nde kapsamlı değişikliğe gidiliyor

Hükümet, Gelir Vergisi’nde 100 maddelik devrim gibi değişikliğe gidiyor. 7’den 70’e bütün kesimlerin cebine, yaşamına yansıyacak Gelir Vergisi reform paketinin tamamı, bayramdan sonra Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, Bakanlar Kurulu’na ilk sunumunu yaptığı Gelir Vergisi reformunun ayrıntıları şöyle:

Kârlı işletmeye indirim

  • İşletme sahibi atölyesinde giydiği tulumu, yediği yemeği veya fabrikasında çalıştırdığı mühendis oğlunun ücretini de gider gösterebilecek.

  • Üretim kapasitesini artırmaya, genişlemeye yönelik yatırımlarda (tevsi) yatırım indirimi hızlı bir şekilde uygulanacak.

Kooperatifin önü açılıyor

  • Kooperatiflerin önünü açacak düzenlemeler yapılıyor. Kooperatiflerin reel ekonomide daha fazla yer alması sağlanacak.
  • Borsaya açılan küçük işletmenin halka arzını teşvik edecek vergi kolaylığı getiriliyor. Sermaye artırımına giden, halka arz yapan küçük işletme, indirimli kurumlar vergisinden yararlanacak.

Esnaf defter tutmayacak

  • Taksici, bakkal, berberin de aralarında yer aldığı 2.5 milyon esnaf, defter tutma ve 5 yıl saklama çilesinden kurtuluyor. Muhasebeci işletme adına defteri, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden açılacak bir portal yoluyla elektronik ortamda tutacak.

Sistem basitleşiyor

  • Mükellef, hem 4’üncü dönem geçici vergi beyannamesi hem de ardından yıllık beyanname vermeyecek. Sadece 3 defa geçici vergi beyannamesi verip, ondan sonra da yıllık gelir vergisi veya kurumlar vergisi beyannamesi verecek.

    Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler