FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gıda fiyatlarına düzeltme yolda

Merkez Bankası'nın PPK toplantısında, 'Enflasyonda temel risk unsuru olan gıda fiyatlarında yaz aylarında kayda değer bir düzeltme yaşanabilir' ifadeleri dikkat çekti.

Gıda fiyatlarına düzeltme yolda

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta gerçekleştirdiği ve kısa vadeli faiz oranlarını sabit bıraktığı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin özetlerde şunlara dikkat çekildi:

-Uygulanan temkinli para ve maliye politikaları ile alınan makro ihtiyati önlemler enflasyonu, özellikle enerji ve gıda dışı (çekirdek) enflasyon göstergelerini olumlu yönde etkilemeye devam etmekte.

-Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecek.

-Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacak

- Sanayi üretiminde ilk çeyrekte güçlü bir artış yaşanırken, üretim ile yakından ilişkili anket göstergelerinin yılbaşından bu yana zayıf seyretmesi çerçevesinde üretimde ana eğilimin halen ılımlı olduğu ve iktisadi faaliyetteki toparlanmanın kademeli olacağı değerlendirilmekte

- Gıda fiyatları yüksek seyrini sürdürmekte ve enflasyon üzerinde temel risk unsuru olmaya devam etmektedir. Bununla birlikte, yaz aylarında yeni sezon ürünlerinin pazara girmesiyle gıda fiyatlarında kayda değer bir düzeltme yaşanabileceği değerlendirilmekte

-Döviz kurlarında son dönemde yaşanan oynaklıklar çekirdek enflasyondaki iyileşmeyi sınırlandırmıştır

-Son dönemde tüketimdeki artışa önemli katkı yapan otomobil satışlarındaki güçlü artışlar Nisan ayında da devam etmekte

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler