FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gübresiz karpuz üreticisini sevindirdi

Bingöl'de susuz tarlada gübre kullanmadan üretilen ve kilosu 50 kuruştan satılan karpuz, çiftçiyi sevindirdi.

Gübresiz karpuz üreticisini sevindirdi

Sıcak yaz günlerinin en çok tüketilen meyveleri arasında bulunan karpuz, Bingöl'de üreticinin yüzünü güldürüyor.

Üreticiler, doğal ortamda yetiştirilen ve dönüm başına bin 500 kilo verim aldıkları karpuzlara vatandaşların talebi sayesinde, bu yıl yüksek gelir elde ediyor.

Merkeze bağlı Ilıcalar beldesi Çay Mahallesi'ndeki tarlasında yetiştirdiği karpuzu, Bingöl-Erzurum karayolu kenarında açtığı çardakta satan Ahmet Güç, bu yıl karpuzdan 300 ton verim aldıklarını söyledi.

Yoğun talep ve fiyatın yüksek oluşundan memnun olan Güç, "150 dönümde karpuz, kavun ve sebze ektik. Ürünlerimiz gübresizdir. Karpuzlarımız 10 kilogramdan, 25 kilograma kadar çıkıyor" dedi.

Tarlasının 30 dönümlük bölümünde susuz tarımla karpuz yetiştirdiğini dile getiren Güç, susuz yetiştirilen karpuzların daha lezzetli olduğunu bildirdi.

Güç, susuz tarımla ekilen karpuzu 10 gün sonra hasat etmeye başlayacaklarını da anımsatarak, "Burada 30 dönümde hiçbir gübre vermeden susuz karpuz ektik" diye konuştu.

Yol kenarında satışını yaptığı karpuzları gören vatandaşların, karpuzların bu yörede yetiştirildiğine inanmadığını anlatan Güç, buna rağmen günlük ortalama 5 ton karpuz sattıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler