FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güney Amerikalıların altın yılı olacak

Ortadoğulu alıcıların akınına uğrayan fuarda bu yıl Amerika faktörü devreye girecek.

Güney Amerikalıların altın yılı olacak

Ortadoğulu alıcıların akınına uğrayan fuarda bu yıl Amerika faktörü devreye girecek. Irak ve Suriye’de yaşanan kaos nedeniyle bu yıl Tunus, Cezayir ve Güney Amerikadan alıcılar fazla olacak. Mücevher ihracatında 2014 yılı ilk dört ayında 798 M?lyon 514 bin Dolara ulaşan ülkemizin hacmi 2023 yılı hedefinde ise 12 Milyar Dolar. İhracatın yüzde 80’nin gerçekleştirildiği “Istanbul Jewelry Show Ekim” fuarında bu yıl rekor iş bağlantıları da bekleniyor.

Ülkemiz ile ticari ve ekonomik işbirliklerinin yıllardır artarak yaşandığı Ortadoğu ülkeleriyle aramızda altın işbirlikleri gerçekleştiriliyor. Ortadoğulu alıcılar artık, Dubai yerine Türkiye’yi tercih ediyor. Ülkemizde düzenlenen fuarlarda yaşanan rakamsal veriler de bunu destekliyor.

Mücevher İhracatçıları Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, sektörün ihracatı yılın ilk dört aylık döneminde değer bazında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 13,45 artarak 798 milyon 514 bin dolara yükseldi. Miktar bazındaki yükseliş ise yüzde 73,77 oranında gerçekleşerek 1 milyon 117 bin kilograma ulaştı. Türkiye açısından sektörün nabzını tutan ve birçok ülkenin gözde firmalarını bir araya getirecek Ubm Rotaforte’ nin organize ettiği Istanbul Jewelry Show Ekim Fuarı , 16 – 19 Ekim 2014 tarihleri arasında yerli ve yabancı sektör profesyonellerini 39’uncu kez İstanbul’da buluşturacak.

Istanbul Jewelry Show Ekim Fuarı’nda özellikle Uzak Doğu ile İran, Umman, Katar, Bahreyn Suudi Arabistan ve Kuzey Afrika ülkelerinden alım beklentileri çok yüksek.

Binlerce yerli ve yabancı sektör profesyoneli katılımcı ve ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturan, milyon dolarlık ticari iş birliklerinin temelinin atıldığı fuarı 29 yıldır düzenleyen UBM Rotaforte Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Şermin Cengiz, bir kadın olarak sektörde başarıyla adından söz ettiriyor. Şermin Cengiz ; “Altın takı, pırlantalı mücevher, değerli taş, inci, montür, gümüş, saat, vitrin dekorasyon, makine, ekipman ve kasa sektöründen 800’ün üzerinde firma ile tanışma fırsatı yaratarak, Türkiye, Çin, Hong Kong, Tayland ve daha birçok ülkeden katılımcıyı aynı çatı altında buluşturuyoruz. Üreticiler, toptancılar, mümessiller, ihracatçılar, tasarımcılar ve tedarikçiler; tüm sektör profesyonelleri bir arada oluyor. .

Fuarımız aynı zamanda, altın, gümüş, pırlanta, inci, takı, saat, makine ve kuyumculuk yan sanayi sektöründe yeni ürün ve hizmetlerin yanı sıra, en son tasarımları bir arada görebileceğiniz mükemmel bir buluşma noktası olarak dikkat çekiyor. Ekim ayı, Noel, Yeni Yıl, tatil sezonu ve yıl sonu siparişleriniz için en doğru zamanlama olduğundan fuarımızı bu doğrultuda sadece sektör profesyonellerini buluşturmaya yönelik organize ediyoruz. Rusya, Orta Doğu, Avrupa Birliği, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Doğu Avrupa’daki alıcıları hedef alan özel ürünlerle en doğru ticaret merkezini oluşturuyoruz. “ açıklamasıyla 39. kez düzenlenen ve dünyanın ilk 5 mücevher fuarı arasında yer alan 16 -19 Ekim “Istanbul Mücevher Fuarı”nın, mücevher sektörü için vazgeçilmez bir uzvu olduğunu ortaya koyuyor.

Irak ve Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı bu yıl Tunus ve Cezayir’ve Güney Amerika’Dan den iyi bir katılım beklediklerini belirten Cengiz; “Fuarda geçen yıla göre en az yüzde 10 ihracat artışı öngörüyoruz”dedi.
Yurt dışından önemli alıcıların geldiği fuarda, sektörün temsilcileri yıla damgasını vuracak sürpriz modellerini gözler önüne serecek. Türkiye’nin yanı sıra, Hong Kong ve Tayland’dan ülke pavilyonları ile Hindistan, Çin, Lübnan, Belçika, İtalya, BAE, Malezya, Meksika, Almanya, Yunanistan başta olmak üzere toplam 14’den fazla ülkeden yabancı firma göz kamaştıran ürünlerini sergileyecek. Meksika’nın bu yıl ilk kez katılımcı olarak fuarda yer alıyor olması dikkat çekici.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler