FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hafta sonu altın almayın!

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, tatil günleri kuyumcuların çalışmasının yasak olduğunu açık olanların altını pahalı sattıklarını söyledi.

Hafta sonu altın almayın!

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Özman oda binasında basın toplantı düzenledi. Açıklamasında bayram ve hafta sonunda kuyumcuların kapalı olması yönünde oda kararı bulunduğunu hatırlatan Odası Başkanı Özman, "Bazı kuyumcu esnafımız kurallara uymuyor dedi.

HAFTA SONU ALINAN ALTINLAR KONTROLSÜZ

Kuyumcuların vitrininde yer alan ürünleri ayar ve kalite yönünden kontrollerini her gün yapıyoruz. İstanbul'dan gelen ürünler elden geçiyor. Kontrol edemediğimiz bir nokta tatil günleri oluyor. Mağazalarda tezgah altında mal kalabiliyor. Tüketici ürünü aldığı zaman herhangi bir yere kontrol ettirme imkanı da olmuyor. Bayram tatillerinde pazar günlerinde dükkanlarımızı kapatıyoruz. Tatil günlerinde kuyumcuların kapalı olmasını denetleyecek kurum Büyükşehir ve İlkadım Belediyeleridir. Belediyelerimiz ve emniyet güçlerimiz bu işle ilgilenmiyor. Müsamaha gösteriyorlar ve bu müsamahadan dolayı bizim rahatsızlığımız var. Zabıtaların bu görevlerini eksiksiz yerine getirmelerini ve konunun üzerinde durulmasını belediye başkanlarından rica ediyorum." dedi.

TATİL GÜNÜ ALTINI PAHALI SATIYORLAR
Tatil günlerinde açık kalan kuyumcuların vatandaşları mağdur ettiğini söyleyen Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Tatil günlerinde açan esnaflarımız tüketicilere pahalı ürün satıyor. Bozdurdukları ürünleri kelepir fiyata alıyorlar. Kalitesiz ürün satma gayreti içerisine giriyorlar. Bize gelen şikayetlerde pazar günleri açık olan kuyumcuların vatandaşları istismar ettiklerini tespit ettik. Kendilerini uyardık, gerekli yerlere bildirdik, kural tanımaz insanlar bu kurala uymuyorlar. Tüketiciyi istismar ediyorlar. Vatandaşlarımız tanıdıkları esnaflardan alışveriş yapsınlar tatil günlerinde, 'Şu işimi göreyim' deyip açık olan esnaftan alışveriş yapmasınlar, kendileri üzülürler." diye konuştu.
ALTINA KREDİ KARTIYLA 4 TAKSİT İMKANI

Açıklamasında yapılan yasal düzenleme ile altın satışlarında kredi kartına 4 ay taksit imkanı getirildiğini belirten Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, yasal düzenlemenin Resmi Gazetede yayımlandığını sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler