FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halkbank'tan Sarraf davası açıklaması

Halkbank'tan ABD'de görülen Rıza Sarraf davası hakkında açıklama geldi. Açıklamada banka ve bankanın bazı eski yöneticileri hakkında kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı haberler yapıldığı savunuldu. Halkbank'ın tüm işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun hareket ettiği konusunda detaylı bilgilendirme yaptığı belirtildi.

Halkbank'tan Sarraf davası açıklaması

Halkbank'ın, bugün basında yer alan haberlere ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın kuruluşlarının ABD'de görülmekte olan bir dava hakkında sunulan yeni iddianameye atıfta bulunarak bankamız ve bankamızın bazı eski yöneticileri hakkında kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı haberler yaptığı anlaşılmaktadır. Konuyla ilgili olarak bankamız tarafından müteaddit zamanlarda yapılan özel durum açıklamalarında bankamızın tüm işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun hareket ettiği konusunda detaylı bilgilendirme yapılmıştır. Bu nedenle söz konusu süreçle ilgili olarak bankamız açıklamaları dışındaki haberlere itibar edilmemesini kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunarız."

HALKBANK ESKİ GENEL MÜDÜRÜ ASLAN DA İDDİANAMEYE DAHİL EDİLMİŞTİ

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından dava dosyasına konan ek iddianamede,eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra, Halkbank eski genel müdürü Süleyman Aslan, aynı bankanın Uluslararası Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Rıza Sarraf'ın çalışanı Abdullah Happani de bulunuyor.

Bu şekilde Sarraf davasında yargılanan sanık sayısı ikisi tutuklu olmak üzere 9 kişiye çıkmıştı.

İddianamenin ardından Halkbank hisseleri de kayıp yaşamıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler