FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hibe desteğiyle sera kurdu, 3 ton üretiyor

Kütahya'da aldığı 30 bin TL hibe desteğiyle sera kuran girişimci vatandaş, istiridye mantarı üretip kilosunu 7 TL'den satıyor.

Hibe desteğiyle sera kurdu, 3 ton üretiyor

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde yaşayan Mehmet Emin Gürbüz, Genç Çiftçi projesi kapsamında aldığı 30 bin lira hibe desteğiyle kurduğu serada İstiridye Mantarı yetiştiriyor.

Şaphane Halk Eğitim Müdürü Fuat Bayri, Halk Eğitim Merkezi tarafından mantar yetiştiricilik kursunu başarıyla bitirip, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca finanse edilen kırsal kalkınma destekleri kapsamında hibe desteğinden faydalanarak tesis kuran Mehmet Emin Gürbüz'ü ziyaret etti.

Mantarların yetişmeye başladığını dile getiren Gürbüz, "Tesisi geziyorum, sık sık mantarlara bakıp kontrol ediyorum. Onlar da ilgi istiyor, ilgileniyorum ve mantarların yetiştiğini görmek beni de çok rahatlatıyor. Hobi gibi başladık ama şimdi ticaretini yapıyoruz.3 aylık periyotlar halinde yaklaşık 3 ton mantar üretiyorum. İzmir'e toptan kilosunu 7 TL' ye satıyorum.

Tam olgunlaşmamış olanlarını biraz daha bekletip Simav ve çevre ilçe pazarlarında satılması için pazarcı esnaflarımıza satıyorum. 120 metrekare kapalı alan kurdum. Eşim sürekli bana destek oluyor. Hasat döneminde yevmiye ile işçi tutuyorum. Sıfırdan başladığım bu işte ailemle birlikte iyi bir yol aldık. Bize bu imkanı sunan Hükümetimizden, mantar yetiştiriciliği kursunu bizlere veren Halk Eğitim Müdürlüğümüzden Allah razı olsun. Bize güvenenleri mahcup etmemek için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler