FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçecek ambalajlarıyla ilgili flaş depozito kararı! Bakan Kurum duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı son dakika açıklamasında "2023'e kadar tüm içecek ambalajlarında depozito uygulamasına geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

İçecek ambalajlarıyla ilgili flaş depozito kararı! Bakan Kurum duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 'Sıfır Atık Projesi'nin 2023'e kadar tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör tarafından uygulamaya geçeceğini belirterek, 2023 yılında sıfır atıkta yıllık 20 milyar lira tasarruf elde edileceğini, en az 100 bin vatandaşın iş sahibi olacağını söyledi.

Plastik poşetle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini aktaran Kurum, şöyle konuştu:
"2023'e kadar tüm içecek ambalajlarında da depozito uygulamasına geçeceğiz. Katı Atık Planı (KAP) Projesi kapsamında yerel yönetimlerimiz Bakanlığımızca desteklenecektir. Böylece katı atık yönetim tesislerinin yatırımlarının tamamlanması sağlanacaktır. 2018 yılında 88 düzenli depolama tesisiyle ülke nüfusunun yüzde 75'ine hizmet verilirken KAP Projesi kapsamında yapılan yatırımlarla 2023 yılında nüfusun tamamına hizmet verilecektir."

Kullanımını azaltarak doğaya verdiği zararı sınırlamak amacıyla yeni yılla birlikte plastik poşetlerden de 25 kuruş ücret alınmaya başlanmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler