FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki dev şirkette CEO depremi! İstifa ettiler

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul ve Doğan Holding CEO'su Soner Gedik görevinden istifa etti.

İki dev şirkette CEO depremi! İstifa ettiler

Doğan Şirketler Grubu Holding, Soner Gedik'in şirketin yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla sahip olduğu icra kurulu başkanlığı dahil tüm görevlerinden istifa etti.

Doğan Şirketler Grubu Holding, Soner Gedik'in şirketin yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla sahip olduğu icra kurulu başkanlığı dahil tüm görevlerinden istifa ettiğini ve yerine bugün itibarıyla Yağmur Şatana'nın görevlendirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Doğan Şirketler Grubu Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, şirketin bugünkü toplantısında, Soner Gedik'in şirketin yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla sahip olduğu icra kurulu başkanlığı dahil tüm görevlerinden istifa ettiği ve yerine bugünden geçerli olmak üzere Yağmur Şatana'nın şirketin yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına ve icra kurulu başkan vekili olarak görevlendirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Yağmur Şatana'nın yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi, yapılacak ilk olağan genel kurul toplantısında pay sahiplerimizin onayına sunulacaktır." ifadesine yer verildi.

Doğan Holding CEO’su Soner Gedik

YAĞMUR ŞATANA KİMDİR?

Şirketimiz’e Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkan Vekili olarak atanan Yağmur ŞATANA, 1963 doğumlu olup, TED Ankara Koleji ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye/İktisat bölümü mezunudur.

Yağmur ŞATANA

Kariyerine 1987 yılında bankacılık sektöründe başlayan Yağmur ŞATANA, 2008 yılına kadar Finansbank A.Ş.’de çeşitli yönetim kademelerinde görev yapmış, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak Kurumsal Bankacılık, Ticari Bankacılık, Proje Finansmanı ve Nakit Yönetimi konularında yurtiçi ve yurtdışı görevler almıştır. Aynı dönem içerisinde Fiba Factoring, Girişim Factoring ve Finans Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Finans Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 2008 yılından itibaren Fiba ve Fina Holding bünyesinde Finans, Gayrimenkul, Turizm, Liman, Enerji, Perakende Sektörlerinde faaliyet gösteren on altı grup şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı/Başkan Yardımcılığı/Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2011 yılında Holding İcra Kurulu Başkanı olarak Demirören Grubu’nda bir yıl görev yapan Yağmur ŞATANA, Enerji, LPG, Akaryakıt sektörlerinde görev almış ve aynı zamanda da Milliyet ve Vatan Gazeteleri’nde de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

2012 yılında Kazancı Holding A.Ş.’ye Yönetim Kurulu üyesi olarak katılan Yağmur ŞATANA, enerji, jeneratör, doğalgaz dağıtım, elektrik dağıtım, turizm, tarım ve yiyecek/içecek (Cookshop) sektörlerinde faaliyet gösteren iştirak şirketlerinde 5 Yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanı/Başkan Yardımcısı/Üyesi olara görev yapmıştır. Bunlara ilave olarak Turizm sektöründe faaliyet gösteren Detur International Holding B.V. ve petrokimya/tekstil sektöründe faaliyet gösteren Anadolu İplik ve Tekstil Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliğini’de sürdürmüştür.

Yağmur ŞATANA, bilanço yönetimi, risk yönetimi, büyüme, proje finansmanı, pazarlama yönetimi konularında kariyeri boyunca önemli değişim ve dönüşüm projelerine liderlik etmiştir. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Sabancı Holding CEO'su da istifa etti

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul görevinden istifa etti. Kurtul’un yerine Mehmet Göçmen’in atanmasına karar verildi.

Sabancı Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama şöyle:

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20 Şubat 2017 tarihindeki toplantısında Zafer KURTUL'un H.Ö. Sabancı Holding A.Ş Chief Executive Officer'lık görevinden 30 Mart 2017 tarihi itibariyle kendi isteği doğrultusunda ayrılma talebinin kabulüne aynı tarihten geçerli olmak üzere Mehmet GÖÇMEN'in H.Ö. Sabancı Holding A.Ş.'ye Chief Executive Officer olarak atanmasına karar verilmiştir.

SABANCI HOLDİNG'İN YENİ CEO'SU MEHMET GÖÇMEN KİMDİR?

Sabancı Holding Chief Executive Officer'lığı görevine atanan Mehmet Göçmen, Galatasaray Lisesi ve 1981 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1983 yılında Syracuse Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 1983-1995 yılları arasında Çelik Halat ve Tel Sanayi'de, 1996-2003 yılları arasında Lafarge'da çeşitli üst düzey görevlerde bulunan ve 2003 yılında Akçansa'ya Genel Müdür olarak atanan Mehmet Göçmen, 01 Ağustos 2008 tarihinden bugüne Sabancı Holding'de İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı, Çimento Grup Başkanlığı ve Enerji Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Zafer Kurtul, 1998 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak Akbank bünyesine katılmıy Zafer Kurtul, Kasım 2000-Haziran 2009 tarihleri arasında Genel Müdür olarak görev yapmış, Haziran 2009 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevine atanmıştı. Zafer Kurtul daha önce Citibank, BNP-Ak-Dresdner Bank ve Societe Generale'de yönetici olarak görev almıştı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Zafer Kurtul, Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden finans dalında yüksek lisans (MBA) derecesine sahip. 19 Temmuz 2010 tarihinden bugüne kadar ise Sabancı Holding'de CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler