FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İktisat mezunlarına müjde!

Devlet Personel Başkanı'ndan 350 bin İktisat mezunu işsize iyi haber geldi.

İktisat mezunlarına müjde!

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının kadro yetersizliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların çözümüne ilişkin, gerek üniversitelerle, gerekse kurumlarla beraber en kısa zamanda bir çalışma yapacaklarını bildirdi. Bilindiği üzere Türkiye’de yaklaşık 350 bin İİBF mezunu işsiz bulunuyor ve bu kesim üniversitelerden lisans mezunu olan ve istihdam bekleyen sayısal olarak en büyük grubu oluşturuyor.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcısı Nejla Öksüz ve Ankara 13 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ramazan Koç, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu ziyaret etti.

Sendika Başkanı Yokuş, ziyarette sendikalarının yapmış olduğu çalıştaylar sonucunda hazırlanan ve kurum sorunlarının yer aldığı kitapçıkları Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na iletti. Yokuş, memurların sorunlarına değinerek, memurun iş güvencesinin olmazsa olmaz olduğunu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirilirken eksikliklerin göz önünde bulundurulması gerektiğini, iş tanımlarının yeniden yapılarak eşit işe eşit ücret uygulamasının sorunsuz olarak hayata geçirilmesi gerektiğini, 4/C’li çalışan personellerin kadroya alınarak memurlara tanınan haklardan faydalandırılması gerektiğini, fazla çalışma ücretlerinin karşılığının ücret olarak ödenmesi gerektiğini, devlet memurluğuna giriş için yazılı sınavı geçtikten sonra bir de sözlü olarak mülakat uygulamasının bir kritere bağlanması gerektiğini ve Devlet Personel Başkanlığı’nda 2006’dan beri Görevde Yükselme Sınavı açılmadığını, kurum çalışanlarının bundan dolayı mutsuz olduğunu ifade etti.

“GÖREVDE YÜKSELME SINAVINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada, “Türk Büro-Sen’i ve sizi çok takdir ediyorum. Çalışmalarınız hepimize örnek oluyor. Birçok çalıştay düzenleyerek, alanlara çıkarak, anketler yaptırarak memurun sorunlarını bizden daha iyi tespit ediyorsunuz. Tespitlerinizi bizimle paylaşarak bizlere de büyük destek sağlıyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ederiz. Emeğin olduğu bütün çalışmalara saygımız sonsuz. Biz de bize ulaştırdığınız tüm verileri not edip değerlendiriyoruz. 657 sayılı Kanuna geldiğimiz de ise, sizinle iş birliği içinde olmayı arzu ediyoruz. Memurun derdini en iyi siz biliyorsunuz. Yasadaki eksikliklerin nasıl giderileceği hususunda çok sağlıklı tespitleriniz var. Umarım bu konuları birlikte çalışarak çözeriz. Görevde Yükselme Sınavı içinse bir çalışmamız var. En kısa zamanda sınavı gerçekleştireceğiz” dedi.

Öte yandan, Sendika Başkanı Yokuş ziyaret sırasında, İİBF’lilerin kadro yetersizliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntılarla ilgili olarak bir çalışma yapılması gerektiğini de Kumbuzoğlu’na iletti. Kumbuzoğlu ise, İİBF’lilerle ilgili olarak gerek üniversitelerle, gerekse kurumlarla beraber en kısa zamanda bir çalışma yapacaklarını ifade etti

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler