FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İpek Koza Holding'e kayyum atandı

İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atamasına karar verildi.

İpek Koza Holding'e kayyum atandı

Ankara 5. Sulh Cez Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verdi.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun "Şirket yönetimi için kayyım tayini" başlıklı 133. maddesi kapsamında verilen kararda, "Cumhuriyet Başsavcılığının talebi kabul edilerek, şirketlere, yönetim organının yetkilerinin tümü ile devredildiği kayyumlar atanması ve yeni yönetim kurulunun atanan kayyumlarca oluşturulması yönünde karar verilmiştir" denildi.

Koza Holding ve bağlı şirketlere geçtiğimiz aylarda operasyon düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında gruba bağlı çok sayıda şirkette arama yapılmıştı.

Akın İpek: Elinde vicdanı olan hiçbir hakim böyle bir karar veremez Koza - İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Bugün TV'de açıklamalarda bulundu.

İpek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması ile ilgili şu yorumda bulundu:

"Yargı mensuplarına bir şey söylemiyorum. Elinde vicdanı olan hiçbir hakim böyle bir karar veremez. Bundan sonra bizim hakkımızda söylenecek olanların hepsinin yalan olduğunu, belgeleriyle cuma günü savcılığa teslim ettiğimi söyleyeyim. Yarın arkadaşlarımız itirazda bulunacaklar. Ama makul şüphe diye bir şey çıktı. Benim yurt dışına gitmiş gayri meşru 1 kuruş param varsa ben onu nereye isterlerse hibe edeceğim."

'15 YAŞIMIZDAN BERİ VATANA HİZMET EDİYORUZ' Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek bir açıklama yaptı. İpek, “Bizim utanacak hiçbir şeyimiz yok. İftihar ediyorum. İnsanlar da insan gibi yaşayacaksa dimdik ayakta duracağız. Kimin ne kadar hakkı varsa o konuşmalı. Biz 15 yaşından beri vatanımıza hizmet veriyoruz. Bizim ailemizde şehitler gaziler var. Ben Sütçü İmam’ın torunuyum. Asla ve asla yılmıyorum. Onlardan tek ricam var üzülmesinler otobüslerle gelmeye kalkıyorlarmış. Herkes yerinde kalsın bekleyelim görelim. Allah en iyisini bilir. Allahtan korkan hiç kimseden korkmaz. Allah’tan korkmayan herkesten korkar” dedi.

/

Koza Altın: Anadolu Ajansı'ndan takip ediyoruz Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından Koza'dan açıklama yapıldı. Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından Koza'dan açıklama yapıldı.

Koza İpek Grubu’na mahkeme kararı ile kayyum atanmasının yankıları sürüyor. Konuyla ilgili olarak dün KAP’a bir bildirimde bulunan Koza Altın kendilerine ulaşan bir karar yazısı olmadığını belirterek gelişmelerin Anadolu Ajansı’ndan takip ediliğini belirtti. 22 şirketin bağlı olduğu holdinge kayyum atanması hususunda açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, “Paralel Yapı'nın devlet içindeki faaliyetleri ve yürütmeyle ilgili, yürütmeye sızarak veya yargıya sızarak devlete dönük yaptığı eylemler ve bu anlamda da bu şirketler üzerinden sağlanan finansman, ortak bir dosya içinde değerlendirilmesi gereken hususlar” dedi.

Bugün: Bizi de 'havuz medyası' haline getirme kararı yürürlüğe kondu!
Bugün gazetesinin de bünyesinde bulunduğu Koza-İpek Holding'e bağlı şirketlere kayyum atandı.

Alınan kararın hukuksuz olduğunu belirten Bugün gazetesi, yaptığı açıklamada, "Özgür medyayı susturamayınca, yayınlarının etkinliği ve geniş kitlelere ulaşmasını engelleyemeyince, tüm grubu 'havuz medyası' haline getirme kararı yürürlüğe sokuldu..." ifadelerine yer verdi.

Koza'ya kayyum havuz medyasından

Koza İpek Holding'e atanan kayyum listesinde hükumete yakın yayın yapan kurumların eski yöneticileriyle, AKP ile bağlantılı isimler yer aldı.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar vermesinin ardından kayyumda yer alan isimler belli oldu. Hürriyet'in haberine göre, Koza İpek Holding'e atanan kayyum listesinde hükumete yakın Sabah ve ATV'yi de içeren Turkuvaz Medya Grubu'nun eski yöneticileriyle AKP bağlantılı isimler de yer alıyor.

Kayyum nedir?

BELLİ bir malın yönetilmesi ya da belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimsedir. Kayyum atamaları mahkeme kararı ile uygulanır. Ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle anonim şirket organlarının iş göremez hale gelmesi durumlarında da şirket için kayyum atanması istenir. Bazen de kayyum, savcılığın talebi ve mahkeme yolu ile yapılır.
ŞİRKETLERE ATANAN İSİMLER

Koza İpek Holding AŞ ve maden-enerji şirketleri: Özen Pala (Demiröz Mali Müşavirlik’te mali müşavir), Arif Yalçın, Mustafa Akçil, Hayrullah Dağıstan, Mustafa Şimşek, Hamza Yanık, Ali Yazlı (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi/ AK Parti’den Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve Encümeni), Cahit Demiral, Yasin Kalem.

Basın şirketleri: Ali Rıza Esmen, Çetin Altay, Hüdai Bal, (Daha önce Turkuvaz Medya Grubu’nda çalıştı, daha sonrasında TMSF tarafından Show TV yönetimine atandı.) Fatih İcin, Bilal Koyuncu, Ümit Önal (Turkuaz Medya Grubu’nda reklam grup başkanlığı yaptı. Digiturk Yönetim Kurulu Üyesi)

Diğer şirketler: Ali Yazlı, Hayrettin Bıyıklıoğlu, Kemal Yıldır, Yusuf Atmaca, Şahin Dağlı, Özen Pala, Kemal Yıldır, Hasan Ölçer, Mehmet Tunçel, Mehmet Üzer, Nevzat Demiröz (AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün kardeşi, mali müşavir) Hikmet Keleş, Yasin Kalem, Hamza Yanık, Arif Yalçın.

KOZA İPEK HOLDİNG Koza Davetiye 1948 yılında iş adamı ve matbaacı Ali İpek tarafından kurulan şirkettir. 11.000'i kapalı toplam 22.000 metrekare alanda üretim yapılmaktadır. Şirketin sahibi olan aile, kuşaktan kuşağa geçen ticaret birikimiyle başka alanlara girmiştir. Koza İpek Holding şu anda Akın İpek tarafından yönetilmektedir.
Koza Holding'in bünyesindeki medya kuruluşları Millet Gazetesi, Bugün Gazetesi, Kanaltürk, Bugün TV, Kanaltürk Radyo, www.kthaber.com, www.herseyspor.com, www.buguncocuk.com'dur.Koza Holding'in sahip olduğu şirketler ise Koza Altın, Koza Anadolu Metal, Özdemir Antimuan, İpek Doğal Enerj, Koza İpek Basın ve Basım, Konaklı Metal Madencilik, Atp İnşaat Koza İpek Tedarik, Atp Koza Gıda, Atp Havacılık, Atp Koza Turizm, Kanaltürk, Kanaltürk Radyo, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Koza İpek Eğitim, İpek Üniversitesi

AKIN İPEK KİMDİR? Hamdi Akın İpek (d. 3 Mart 1963, Adana) Ankara TED (Türk Eğitim Derneği)'den sonra İngiltere'de ekonomi, Hacettepe Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. 1948 yılında babası Ali İPEK tarafından kurulan İpek Matbaacılık yönetim kurulu başkanı. Koza İpek Holding yönetim kurulu başkanı. İpek Üniversitesi'ni kurmuştur.

İŞTE İPEK KOZA HOLDİNG'E BAĞLI O ŞİRKETLER

1- Koza–İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı
2- Koza Altın İşletmeleri AŞ
3- Koza Anadolu Metal Madencilik İşl. AŞ
4- Koza İpek Holding AŞ
5- İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim AŞ
6- Doğu Anadolu Maden Arama ve Sondaj AŞ
7- ATP Havacılık Ticaret AŞ
8- ATP İnşaat ve Ticaret
9- Koza İpek Basım Sanayi Tic. AŞ
10- ATP Koza Gıda Tarım Hayvancılık AŞ
11- ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret AŞ
12- Koza İpek Sigorta Aracılık Hizmetleri AŞ
13- Koza İpek Tedarik Danışmanlık Araç Kiralama Tic. AŞ
14- AZ ipek Danışmanlık Proje Rek ve Org Hizmetleri Ticaret AŞ
15- BB İpek Danışmanlık Proje Rek ve Org Hizm Tic AŞ
16- Kontaklı Metal Madencilik San. Tic. AŞ
17- Özdemir Animuan Madenleri AŞ
18- Koza Altın İşletmeleri AŞ
19- İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim AŞ
20- ATP Havacılık Tic AŞ
21- Atlantik Eğitim Yayın Taş. Bilgisayar Tic AŞ

SOSYAL MEDYA: #MEDYAMADOKUNMA


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler